Praktična demonstracija Jupyter Notebook-a u Startit Centru Beograd

Događaj će biti održan u petak, 23. avgusta sa početkom u 18 časova.

Ako se na bilo koji način bavite informacionim tehnologijama, programiranjem, sistemskom administracijom, analitikom ili naukom o podacima, možda ste propustili priliku da se upoznate sa alatom koji vam može pomoći u svim tim oblastima. Jedan takav alat je Jupyter Notebook koji u sebi intergiše komadnu liniju i programski jezik po vašem izboru.

Iz njega možete pristupiti fajlovima i shell-u operativnog sistema. Na prvi pogled on liči na IDE (Integrisano razvojno okruženje) ili na običan editor teksta, a u stvari je sve to zajedno. Jupyter Notebook je interaktivan alat u kome odmah vidite rezultat vašeg rada, on se izvršava se u veb pregledaču i radi kao svaka veb aplikacija.

Za one koji rade u Pythonu ovo je prirodo okruženje u kome mogu da uče programiranje, pišu kod i sve to testiraju. Međutim, Python nije jedini programski jezik koji je podržan. Podržani su Java Script, Ruby, Go, HTML, CSS, slike, tabele, video, i još mnogo toga.

Sve ovo će prisutnima u petak, 23. avgusta u Startit Centru Beograd približiti Željko Milojević, softverski inženjer i IT edukator.

Prijava

Događaj će se održati u petak, 23. avgusta od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Ulaz je besplatan, ali je potrbeno popuniti prijavu koja se nalazi na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Marija Anđelić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu