Ako se na bilo koji način bavite informacionim tehnologijama, programiranjem, sistemskom administracijom, analitikom ili naukom o podacima, možda ste propustili priliku da se upoznate sa alatom koji vam može pomoći u svim tim oblastima. Jedan takav alat je Jupyter Notebook koji u sebi intergiše komadnu liniju i programski jezik po vašem izboru.

Iz njega možete pristupiti fajlovima i shell-u operativnog sistema. Na prvi pogled on liči na IDE (Integrisano razvojno okruženje) ili na običan editor teksta, a u stvari je sve to zajedno. Jupyter Notebook je interaktivan alat u kome odmah vidite rezultat vašeg rada, on se izvršava se u veb pregledaču i radi kao svaka veb aplikacija.

Za one koji rade u Pythonu ovo je prirodo okruženje u kome mogu da uče programiranje, pišu kod i sve to testiraju. Međutim, Python nije jedini programski jezik koji je podržan. Podržani su Java Script, Ruby, Go, HTML, CSS, slike, tabele, video, i još mnogo toga.

Sve ovo će prisutnima u petak, 23. avgusta u Startit Centru Beograd približiti Željko Milojević, softverski inženjer i IT edukator.

Prijava

Događaj će se održati u petak, 23. avgusta od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Ulaz je besplatan, ali je potrbeno popuniti prijavu koja se nalazi na sledećem linku.