PowerUp! startap takmičenje sledećeg utorka u Beogradu — prisustvo otvoreno za sve

Događaj će se održati 22. maja, od 18h u Dorćol Platzu, Dobračina 59, u Beogradu. Prisustvo je otvoreno za sve uz obaveznu prijavu na dnu stranice.

Prvi put u Srbiji, održava se lokalno izdanje takmičenja PowerUp! organizacije EIT InnoEnergy, a pobednički tim predstaviće se u Pragu uz priliku za nagradu od 30 i investiciju od 150 hiljada evra.

PowerUp! by InnoEnergy takmičenje se održava četvrtu godinu zaredom, a fokusirano je na startape iz srednje i istočne Evrope, a iz oblasti: energy, cleantech, mobility, cybersecurity, smart city.

I lokalni i regionalni događaj će biti sjajna prilika svim učesnicima i lokalnim startapima za poslovni razvoj i širenje na međunarodno tržište, a u utorak će biti prisutni i predstavnici velikih energetskih kompanija poput NIS-a, EPS-a i Telegroupa.

Pored uvoda predstavnika InnoEnergy-a i prezentacija startapa, glavno predavanje održaće Dr Ana Trbović, suosnivačica i COO Grid Singularity, članica odbora Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) i profesorka na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA).

Startapi koji će se takmičiti ove godine su:

 • Energy Premier – online platforma za zaključivanje ugovora za snabdevanje električnom energijom
 • Smartico – IoT uređaj za napredan uvid u potrošnju električne energije.
 • Solagro – Interaktivni sistemi za olakšavanje procesa reciklaže
 • Vetar – inovativna, međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra. Karakterišu je dva kontrarotirajuća rotora uokvirena specijalno konstruisanim kućištem.
 • ND REFRIGERATION – sistem za detekciju, skladištenje i ponovno korišćenje F gasova
 • Smart Load Balancing – uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija
 • EN-EF Concept – inovativni model projektnog menadžmenta u građevinskoj industriji sa fokusom na implementaciju čistih tehnologija

Pobednik prošlogodišnjeg Grand finala bio je mađarski startap HeatVentors koji je predstavio inovativni metod za skladištenje termalne energije kome je potrebno 90% manje prostora i koji štedi od 20 do 40% energije.

Prisustvo

Takmičenje će se održati u utorak, 22. maja od 18h u Dorćol Platzu, Dobračina 59, u Beogradu. Prisustvo događaju je besplatno i omogućeno svima, uz obaveznu prijavu popunjavanjem obrasca ispod.

Događaj će biti održan na engleskom jeziku.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Nemanja Milović

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu