Postupak osnivanja preduzetničke firme tema prvog NS Accounting Meetupa u novosadskom Startit Centru

Osnivanje firme uz osvrt na poreske začkoljice i zamke sa kojima se firme najčešće susreću biće teme koje će biti obrađene na prvom NS Accounting Meetupu.

Jelena Voćkić - 24. April, 2019.

U Startit Centru Novi Sad 8. maja od 18 časova biće održano prvo predavanje računovođa u cilju pomoći u postupku osnivanja preduzetničke firme. Fokus je na IT sektoru, kao i pomoći sa poreskog aspekta. Biće i osvrta na freelancing, startape i privredna društva (d.o.o.), a biće i vremena za pitanja, što će predavačima pomoći da prilagode naredne Accounting Meetupe svim interesovanjima publike.

Predavanje će držati Miloš Praštalo iz Računovodstvene kuće Unija XS d.o.o. koja je specijalizovana za rad sa preduzetnicima, preduzećima i startapima.

Tema meetup će biti ‚‚Koraci osnivanja tehnološke preduzetničke firme”. Miloš će kroz ovo predavanje pokušati da na najjednostavniji način objasni postupak osnivanja firme, uz osvrt na poreske začkoljice i zamke sa kojima se firme najčešće susreću.

U prvom delu će biti reči o koracima osnivanja, a u drugom delu proćiće se kroz poreske i računovodstvene segmente u toku poslovanja firme, kao i tokom njenog rasta i razvoja. Prostora će biti i za pitanja i diskusiju. Ovo je prvo predavanje ovakve vrste i služiće kao uvod, a u narednom periodu, ukoliko bude postojalo interesovanje, biće održani događaji na slične teme.

Kome je namenjeno?

Okupljanje je namenjeno svima koji započinju sopstveni biznis ili to planiraju u nekom narednom periodu. Isto tako je namenjeno onima koji su već u biznisu, jer će biti dobrih saveta za svakog.

Predavač

Miloš Praštalo je master ekonomista iz Novog Sada, masterirao na smeru Računovodstvo i revizija. Miloš je zaposlen u Računovodstvenoj kući Unija XS d.o.o. i ima pet godina iskustva kao računovođa. Hobi su mu kriptovalute i blockchain. Publika će moći da iskorististi priliku da porazgovara sa Milošem i o tom segmentu, ali i da sazna dosta toga o računovodstvenom i poreskom tretmanu kriptovaluta u Republici Srbiji.

Prijava

NS Accounting Meetup #1 će biti održan 8. maja u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.