U Startit Centru Inđija (Vojvode Stepe 2) 13. juna u 17 časova, biće održana radionica dizajna i 3D štampe, koju će voditi profesor na Fakultetu politehničkih nauka, Dejan Vračarević.

Radionica je namenjena svima koji se interesuju kako funkcioniše 3D štampa, od dizajna, samog štampača pa i njenog rada na kreiranju proizvoda. Poseban poziv je upućen ženskom delu populacije (koji nije čest gost na ovakvoj temi), jer će biti predstavljen potencijal pravljenja proizvoda kome su sklonije žene (nakit npr.)

Program

Radionica će biti interaktivne prirode, počinje sa prezentacijom o fenomenologiji 3D štampe i same ideje, zatim sledi 3D modelovanje i izrada proizvoda. Kroz radionicu, učesnici će imati prilike da čuju nešto više o kupovini i samogradnji štampača (programiranje i elektronika, nabavka delova itd.), o varijantama kompromisa odnosa brzina-kvalitet-cena, cenama filamenata tj. štampanog dela, varijante produkcije materijala (filamenta) iz reciklaže, itd.

Predavač

Dejan Vračarević, diplomirao je na Fakultetu za dizajn Univerziteta Union u Beogradu 2006. godine. Iste godine postaje predavač iz oblasti dizajna proizvoda. Doktorske umetničke studije (oblast digitalna umetnost) je upisao 2012. godine.

Prijave

Radionica je besplatna, ali prijava je obavezna, i nju možete popuniti ovde.  Radionica je namenjena starijim razredima osnovne škole, srednjoškolcima, preduzetnicima, inovatorima i pasioniranim hobistima svih uzrasta. Poseban poziv ide ženskoj populaciji koja nije čest gost na radionicama ove vrste, iako 3D štampa pruža više mogućnosti nego što izgleda.