Ove jeseni Tesla Nation, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Inicijative Digitalna Srbija, počinje sa događajima namenjenim za promociju potencijala partnerstva između preduzetnika i profesionalaca sa razvijenih tržišta i Srbije.

Uprkos sličnostima između Srbije i razvijenih tržišta, naše poslovne kulture su veoma različite, što dovodi do određenih problema kada domaći preduzetnici pokušavaju da posluju na ovim tržištima.

Ovi događaji će imati za cilj povećanje šansi za uspeh inovativnih proizvoda iz Srbije na globalnom tržištu kroz deljenje primera dobre prakse sa razvijenih tržišta.

Na ovom onlajn događaju 29. novembra u 17 časova, Aleks Paunić, suosnivač i izvršni direktor kompanije PreCog Securities će podeliti svoje uvide na temu „Priprema srpskih startapa za širenje na američko tržište”. Na ovom događaju, prisutni će imati priliku da nauče mnogo o razvoju poslovanja u Sjedinjenim Državama, prednostima, manama, ali i svemu između.

Kome je događaj namenjen?

Ovaj događaj je namenjen domaćim preduzetnicima i osnivačima, poslovnim rukovodiocima, tehnološkim profesionalcima i startapima.

O govorniku

Aleks je suosnivač i izvršni direktor kompanije PreCog Securities. Svojih 15 godina iskustva u oblasti sajber bezbednosti i upravljanju distribucijom stekao je radom u kompanijama MX Logic, Intel i McAfee. Upravljao je distributivnim kanalom od 100+ miliona dolara sa globalnim distributerom Tech Data sa Floride i izgradio bezbednosnu praksu preduzeća za nacionalne i SMB preprodavce sa dodatom vrednošću (VAR). Tokom ovog perioda, Alex je radio sa rukovodiocima Fortune 100 na razvoju softvera, oblaka i SaaS platformi. Upoznao je i sarađivao sa Dejvidom O’Berijem dok su obojica radili u McAfee-u i Intelu.

Aleks je strastveni pristalica neprofitnih programa i dobio je priznanje Kluba dečaka i devojčica okruga Pinelas u Tampa Beju, na Floridi za programe digitalne bezbednosti za decu. Takođe je član mentorskog programa New Gen-Tech „Connect-IT 360“ sa Pinellas Education fondacijom u Tampa Beju na Floridi.

Registracija

Online događaj će se održati 29. novembra u 17 časova. Registracija je otvorena za sve zainteresovane putem ovog obrasca.

*Ovaj događaj je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Za sadržaj ovog događaja odgovoran je Startit i ne odražava nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Država.