Posle 11 godina nova verzija portala eUprave, dostupni podaci 15 registara, sistem i dalje bagovit

Nakon skoro 11 godina građanima Srbije dostupan je novi Portal eUprava. 

Portal ima novi dizajn i funkcionalnosti, njegov sadržaj je prilagođen mobilnim i tablet uređajima, a nalazi se na staroj adresi euprava.gov.rs, piše u saopštenju ministarstva. Međutim, sajt već na lansiranju ima neke probleme, kao što je problem sa prijavom na portal. 

Da je optimizacija postojećeg sajta koji je u prošlosti često padao bila neophodna, pokazuju i brojni natpisi u medijima, ali i komentari nezadovoljnih građana. Međutim, ovome bi sada trebalo da dođe kraj. 

Na novom portalu građani će po prvi put moći da vide svoje podatke iz 15 različitih registara u nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Matične knjige rođenih i venčanih. Takođe, Ministarstva unutrašnjih poslova poput podataka iz lične karte i pasoša, vozačke dozvole (prebivalište, državljanstvo, boravište), registracije vozila, oružja u legalnom posedu. Centralnog registra socijalnog osiguranja, Nacionalne službe za zapošljavanje (trenutna evidencija i istorija evidencije), Republičkog geodetskog zavoda kao i PIO fonda. 

Informacije i usluge na novom Portalu su organizovane u osam oblasti – porodični život, vrtić, osnovno obrazovanje, srednje obrazovanje, studiranje, traženje posla, kupovina nepokretnosti, kao i otpočinjanje poslovanja i osnivanje firme.

Prema podacima Kancelarije za IT u eUpravu oko 980.000 građana trenutno koristi usluge ovog portala, a oni će moći da mu pristupe sa starim nalozima i šiframa.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marija Milutinović

Unesite termine za pretragu