„Kako započeti i uspešno održati freelance posao preko interneta“ — meetup u Startit Centru Šabac

Uz dobru internet konekciju i odgovarajuće veštine freelance posao može lako da donese prosečnu platu u Srbiji, često i mnogo više.

Una Gemović - 30. Maj, 2019.

U prvoj nedelji juna u Startit Centru Šabac posetioci će imati priliku da prisustvuju događaju na temu freelance poslova u Srbiji. Meetup je zakazan za četvrtak, 6. jun od 18 časova.

Mnogo ljudi se već uspešno bavi raznim vrstama poslovanja preko interneta. Međutim, čak i iskusniji frilenseri se često susreću sa preprekama u vidu traženja najpovoljnijeg načina za primanje uplata, pravog pristupa poslodavcu kako bi se dobili bolji uslovi, konkurencijom i slično. Ideja je da tokom ovog predavanja svim zainteresovanima predstavimo različite vrste poslova koji se mogu obavljati preko interneta, ali i približavanje ovakvog načina rada još široj publici.

Iako je rad od kuće već prilično uzeo maha u našoj zemlji, ipak i dalje postoje oni koji ne shvataju ogromne prednosti koju im frilens poslovi omogućavaju. To je pre svega samostalnost u radu, ali i izbor poslodavca. Situacija u zemlji ne ide na ruku mladima koji traže zaposlenje u struci. Upravo zato imamo za cilj da im približimo mogućnosti koje su im otvorene, a zavise isključivo od njihovog znanja i informisanosti.

Posetioci će imati priliku da čuju dve prezentacije, odnosno iskustva dva frilensera u različitim oblastima. Prvo će se obratiti Petar Prvulović koji će ispričati svoje iskustvo od samih početaka rada kao web developer preko UpWork platforme, a zatim će online nastavnik engleskog jezika, Miša Živanović podeliti svoje iskustvo u predavanju jezika strancima preko interneta. Naravno, oba predavača će se truditi da prezentuju svoj rad iz više uglova, pa će biti prilike da se čuje o izazovima, rešavanju istih, prvim zaradama, stalnim klijentima, itd.

Ovaj meetup namenjen je svima koje zanima rad preko interneta u bilo kojoj oblasti. Osim predavača koji će podeliti svoja iskustva, biće vremena koje je predviđeno za pitanja, ali i druge korisne savete koje bi prisutni voleli da podele sa ostalima. Želja je, pre svega, da radimo na tome da oformimo čvrste zajednice među različitim strukama koje bi se držale na okupu i pomagale međusobno savetima i znanjem.

O predavačima

Petar Prvulović

Web developer sa 10 godina iskustva u projektovanju i implementaciji web sajtova i web aplikacija. Nastavnik sa 3000+ održanih časova u srednjoj školi, na fakultetu i stručnim kursevima. Frilenser po ubeđenju i životnom stilu. Pored rada na frilens platformi UpWork, radi i u oblasti kulture i prosvete. Bio je asistent na Računarskom fakultetu u Beogradu, a realizovao je projekte i u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci, Arhivu Jugoslavije, Pravosudnoj Akademiji i projektovao aplikaciju e-dnevnik za Akademiju Dositej. Dugogodišnji predavač stručnih kurseva PHP-a. Trenutno aktivan u individualnoj nastavi i na projektu međunarodnog registra poslovnih sporova.

Miša Živanović, master engleskog jezika i književnosti, pet godina predavao engleski preko interneta u školi za online učenje jezika, Bibo. Imao je iskustva i u radu u privatnoj školi jezika u Šapcu. Pored toga se bavi i programiranjem, a upravo je uspešno priveo kraju i pohađanje Osnovnog kursa programskog jezika Python u saradnji sa Startit Centrom Šabac.

Prijave

Prisustvo na događaju je besplatno, ali su prijave obavezne. Rezervišite svoje mesto popunjavanjem sledeće forme. Meetup „Kako započeti i uspešno održati freelance posao preko interneta” biće održan u četvrtak, 6. juna sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa).