Nordeus sakupio više od 22.000 € za nabavku opreme za Petnicu

Nordeus je pokrenuo akciju doniranja Petnici, gde će svaki lajk na njihov fejsbuk post sa Beogradskog maratona značiti i 1€ za ovu ustanovu, sa ciljem da doniraju ukupno 21.000 evra. Lajkovati možemo odmah.

Vukašin Stojkov - 21. April, 2017.

Istraživačka stanica Petnica radi već 35 godina i predstavlja jednu od najznačajnijih obrazovnih institucija u zemlji, kao vodeći centar za obrazovanje mladih talenata u oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Imajući navedeno na umu sledi da je to i jako bitna obrazovna institucija za IT industrijiu i zajednicu, budući da mnogi mladi talenti svoja znanja i veštine razvijaju, između ostalog, i na tom mestu.

Kao i u mnogim drugim domaćim obrazovnim institucijama situacija sa opremom nije zavidna, i tim povodom su se zaposleni Nordeusa organizovali da učešće na Beogradskom maratonu iskoriste da finansijski pomognu ovoj instituciji.

Za svaki lajk ili drugu vrstu reakcije na njihov video prenos maratona na Facebooku, Nordeus je dodao 1€ ukupnoj sumi donacije. U akciji je sakupljeno 16323€, a Nordeusovi zaposleni koji su trčali su donirali još oko 12 hiljada evra. Novac će biti iskorišćen za nabavku opreme u oblasti informacionih tehnologija, biohemije i astronomije.

petnica_nordeus

Ovo je jedna od onih prilika koje se pojavljuju s vremena na vreme da se kao IT zajednica okupimo oko neke akcije kojom se i kreira pozitivna promena i šalje dobra poruka — da upravo zajedničkim nastupom možemo da je kreiramo.