Položaj radnika na digitalnim platformama i budućnost platformske ekonomije u fokusu Reshaping Work konferencije

Konferencija će biti održana 27. i 28. februara.

Budući da Srbija i Rumunija, prema istraživanju Oksfordskog internet instituta, spadaju među države koje na globalnom nivou imaju najveći broj radnika na digitalnim platformama u odnosu na broj stanovnika, u Novom Sadu će 27. i 28. februara biti održana Reshaping Work konferencija za region Istočne i Jugoistočne Evrope, gde će biti reči o budućnosti rada i o očekivanim uticajima platformske ekonomije na radnike, preduzeća i društva u ovom delu Evrope.

Na Reshaping Work Novi Sad konferenciji će se okupiti vodeći akademski stručnjaci, poslovni lideri, donosioci odluka, kreatori javnih politika, predstavnici sindikata i radnici na digitalnim platformama iz čitave Evope i sveta, sa ciljem da zajedno razgovaraju o najistaknutijim pitanjima platformske ekonomije kako iz regionalne, a tako i globalne perspektive.

Konferencija Reshaping work u širem obliku razmatra najvažnija pitanja koja se tiču platforske ekonomije i digitalnih inovacija. Konferenciju, koja je deo globalne Reshaping Work inicijative, organizuje Centar za istraživanje javnih politika

Program

Program konferencije će se pre svega bazirati na oblasti javnih politika, ekonomije i sociologije, a između ostalog će biti diskutovano o rešavanju statusa frilensera koji rade na digitalnim platformama, samoorganizaciji i sindikalizaciji u doba platformske ekonomije, zatim na koji način zemlje regiona povoljnim ili nepovoljnim zakonima i uredbama pospešuju ili sputavaju razvoj platformske ekonomije, kao i ko su stanovnici regiona koji rade onlajn, šta ih motiviše, kakvi su im karijerni putevi i kako njihov rad na svetskom nivou utiče na lokalno okruženje. 

Ulaznice

Konferencija Reshaping work Novi Sad će biti održana 27. i 28. februara u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Svi zainteresovani early-bird karte za ovaj događaj mogu da kupe do 25. januara na ovom linku.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu