‚‚Pokreni svoju priču”— besplatan startap kurs za studente u Startit Centru Zrenjanin

Realizacija ekskluzivnog tromesečnog startap kursa za studente počinje 5. marta u 16 časova.

Marijana Milićev - 14. Februar, 2019.

Početkom marta, u Startit Centru Zrenjanin, počinje sa realizacijom prvi ekskluzivni startap kurs za studente u trajanju od tri meseca. Planirano je da se kurs održava dva puta nedeljno sa početkom od 16 časova. Kroz ovaj program će polaznici imati prilike da steknu preduzetničke veštine koje će im omogućiti da svoje ideje pretvore u biznis. Prvi čas je zakazan za utorak, 5. mart.

Cilj ovog tromesečnog programa je da studenti nauče o tipovima preduzetništva, modelima finansiranja, procesu stvaranja proizvoda, testiranju prozvoda, digitalnom marketingu, vođenju tima, predstavljanju svojih ideja, ali i o mnogim drugim temama od značaja za njih kao potencijalne preduzetnike.

Ovaj program se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

Program kursa

Period studiranja je značajan za razvijenje znanja o preduzetništvu i motivisanje studenata da sebe zamisle kao pokretače biznisa.

Tokom ovog tromesečnog programa studenti će proći kroz niz predavanja i radionica. Svoja iskustva i znanja preneće im stručnjaci iz različitih oblasti, a svaki tim će razvijati svoju ideju i imati konstantnu podršku mentora.

Polaznici će imati prilike da nauče:

Pored predavanja, program uključuje i mentorske sesije, individualne razgovore sa predavačem, ali i priliku da se upoznaju sa investitorima, i sve to u cilju da polaznici ovog programa dobiju odgovarajuću podršku koja je prilagođena njihovim individualnim potrebama.

Kurs je namenjen svim studentima i studentkinjama koje razmišljaju da započnu svoj biznis, a nemaju znanje i veštine za taj korak.

Uslovi za učešće na kursu

Tražimo kandidate koji:

Termini kursa

Prvi čas je zakazan za utorak, 5. mart, a kurs će se sprovoditi utorkom i četvrtkom sa početkom od 16 časova do početka juna. Dužina trajanja zavisi od teme koja će se obrađivati. Biće održano ukupno 24 predavanja i radionica u periodu od tri meseca.

Predavač

Ivan Mojsilović je softverski inženjer koji trenutno radi na biznis developmentu. Suosnivač je startapa Yanado, a u pitanju je alat za upravljanje projektima i zadacima unutar Gmaila, na kojem je dobio i investiciju. Trenutno radi na svom projektu iz Coworking Startit Centra Zrenjanin.

Svoju profesionalnu karijeru je počeo na razvoju softvera u maloj multinacionalnoj kompaniji, nakon čega je radio u velikoj kompaniji sa mnogo razvojnih timova i na velikim projektima. Posle toga je uplovio u preduzetničke vode i za jedanaest godina je imao prilike da pokrene tri startapa, od kojih mu je jedan bio nespešan, a na poslednjem i dalje uspešno radi.

Prijava

Kurs će biti održan u Startit Centru Zrenjanin od 5. marta do početka juna (Trg slobode 7, zgrada Pozorišta, na prvom spratu).

Broj polaznika je ograničen, a prijave su otvorene do četvrtka, 28. februara. Zainteresovani se mogu prijaviti za startap kurs putem ove forme.

Ukoliko kandidati imaju neka pitanja mogu ih postaviti u komentarima ili na e-mail adresu zrenjanin@startit.rs.