Podkasti i ljudi koji ih vode — panel u Startit Centru Beograd

Događaj se odražava 14. juna od 18 časova

Danica Kovač - 8. Jun, 2018.

Da li slušate podkaste ili ste još u potrazi za jednim koji će vas inspirisati? Ovog puta u beogradskom Startit Centru će biti organizovan događaj na kojem će se okupiti neki od relevantnih aktera na našoj podkast sceni i biće prilika da se zajedno upoznamo na svim aspektima vođenja jednog podkasta.

Dok je takozvano “audio blogovanje” nastalo tokom 80-ih, termin “podkasting” i sami podkasti počinju da se pojavljuju ranih 2000-ih. Podaci iz aprila ove godine pokazuju da globalno postoji preko pola miliona aktivnih podkasta, dok je u martu broj skinutih Apple podkasta prešao cifru od 50 milijardi.

Imajući u vidu sve brži rast i popularnost ovog formata, 14. juna u beogradskom Startit Centru će biti organizovano okupljanje s ciljem upoznavanja sa podkastima na našoj sceni i ljudima koji ih vole i kreiraju, a posetioci će čuti odgovore na sledeća pitanja:

Panelisti

O svojim podkastima i iskustvima će razgovarati:

Ana je prodekanka Fakulteta dramskih umetnosti, ekspertkinja u oblasti teorije medija i medijske produkcije, koja trenutno radi na pisanju udžbenika na temu podkasta i drugih novih audio formi kao evolucije radija.

Željko je preduzetnik iza koga je projekat Webinarium, podcast Male Pobede, sada razvija podcast i show Backwater Entrepreneur, namenjen preduzetnicima i biznisima koji rade na globalnom tržištu, deleći priče, iskustvo i ideje za unapređenje poslovanja i ličnog razvoja.

Srđan posle studija u Velikoj Britaniji na Warwick University-u i Oxfordu, i rada u Londonskoj kancelariji globalne konultantske firme, odlučuje da se vrati u Srbiju i preorentiše ka pisanju i medijima. Od tada njegove članke je prenelo više regionalnih i svetskih medija, a trenutno uređuje jedinu srpsku novinu na engleskom, Belgrade Insight, piše The Nutshell Times blog i vodi regionalni podcast o preduzetništvu i kreativnosti – Pokretači Podcast.

Ivan Jelić je aktivista i zaljubljenik u tehnologiju, direktor za proizvode i razvoj B92.net, ekspert za online medije sa višegodišnjim iskustvom u razvoju digitalnih medijskih proizvoda i spajanju novih i tradicionalnih medija. Dugogodišnji aktivista u oblasti slobodnog softvera i otvorenih standarda, radio za Fondaciju za slobodni softver Evrope, osnivač Internet društva Srbije, pokrenuo i razvijao zajednice slobodnog softvera, znanja i sadržaja. Podcaster i IT novinar.

Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u domenu performansa, videa, audio-vizuelne instalacije, zvučne i radijske umetnosti. Suosnivačica je i koautorka podkasta, nezavisnog medijskog i umetničkog projekta Femkanje, koji pokreće 2013. godine, sa umetnicom Katarinom Petrović.

Prijave

Panel će se održati 14. juna sa početkom od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo na događaju je besplatno, a svoj dolazak treba potvrditi putem ove forme.