Podacima protiv korone — poziv za udruživanje data science inicijativa

Online meetup „Podacima protiv Korone” biće održan 9. aprila u 18 sati, kako bi se predstavili različiti data science projekti na kojima različiti akteri domaće IT zajednice rade povodom pandemije, te ojačale kroz dodatne ljudske ili druge resurse.

Na ovom susretu će se predstaviti inicijative i ideje koje kroz podatke pomažu u rešavanju trenutne situacije usled COVID-19 pandemije, ali i nude predloge za rešavanje posledica koje će se tek videti u budućnosti.

Ovaj online meetup namenjen je onima koji bave naukom o podacima i koji:

  • su već pokrenuli svoje projekte povodom COVID-19 pandemije,
  • imaju ideju kako upotrebiti podatke i planiraju da na njoj rade ili
  • žele kroz svoje vreme i kreativnost da podrže postojeće inicijative.

Prijave na meetup su obavezne:

  • Ako imate svoju ideju ili već pokrenuti projekat, prijavite se ovde.
  • Ako želite da čujete sve ideje, prisustvujete meetup-u, aktivno se priključite diskusiji i na taj način pružite podršku, prijavite se ovde.

Rok za one koji imaju sopstvene ideje i žele da ih predstave zajednici je 7. april, dok su prijave za druge učesnike otvorene do dana meetupa.

Kroz ovaj meetup, osim pomoći u koordinaciji među data science zajednicom, UNDP Srbija, Inicijativa “Digitalna Srbija” i Data Science Srbija žele da vide na koji način mogu da podrže pojedinačne projekte i omoguće njihovu bržu i efektivnu realizaciju.

UNDP Srbija pruža podršku državi na različite načine i zainteresovan je za partnerstva sa organizacijama koje mogu da pomognu u hitnom odgovoru na zdravstvenu krizu, pruže podršku posebno ugroženim grupama, olakšaju sagledavanje uticaja krize na različite društvene grupe i pomognu oporavku društva i privrede u budućnosti.

Inicijativa „Digitalna Srbija”  aktivno pomaže u novonastaloj situaciji kroz koordinaciju domaćeg IT sektora da pomogne državi u ključnim izazovima, a data science projekte koji se prijave može podržati resursima organizacije i članstva, među kojima su veliki broj IT kompanija, ali i vodećih korporacija iz različitih oblasti (od telekoma i banaka do medija).

Data Science Srbija planira da oko ove inicijative okupi sve članove zajednice, kako pojedince tako i kompanije i da pruži podršku vezanu za eventualnu realizaciju i promociju iznetih ideja ili projekata.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu