Pioneers događaj i ove godine u Beogradu: Augmented Reality i pičevi domaćih startapa

28. aprila u 18h održaće se beogradski Pioneers Unplugged, gde će se pričati o ARu, a jedan domaći startap osvojiće i besplatnu kartu za Pioneers Festival.

Lokalni događaj jedne od najvećih startap manifestacija u Evropi, Pioneers Festivala u Beču po drugi put se organizuje u Beogradu u saradnji sa SEE ICT/Startitom.

Na beogradskom događaju deo programa posvetićemo “pojačanoj” (augmentative) realnosti — zbog čega je zanimljiva, šta možemo očekivati u budućnosti i kako se grade proizvodi. Pored toga, domaći startapi dobiće priliku da se predstave stručnom žiriju i osvoje ulaznicu za ovaj festival, koja u slobodnoj prodaji košta i do 1.000€.

Aleksandar Žderić, direktor marketinga u Dunav Netu govoriće o iskustvima ove kompanije, jedne od retkih domaćih predstavnika u svetu ARa. Ideja predavanja je da se približi pojam same pojačane realnosti, ali i kako graditi proizvod u tom smeru. Aleksandar će preći sledeće teme:

  • Presek informacije prikazane na računaru i stvarnog sveta
  • Iskustvo stvarnog sveta kroz senzornu tehnologiju
  • Dodatni sadržaji omogućeni kroz AR — zvuk, slika, video
  • Upotreba mobilne ili nosive AR tehnologije poput Google Glass, Epson Glass ili Microsoft HoloLens

Osvoji kartu za Pioneers Festival

Pioneers Festival će se ove godine održati 29. i 30. maja, a kartu za ovaj događaj mogu obezbediti domaći startapi koji se predstave na beogradskom Pioneers Unpluggedu. Osim karte, za domaće timove biće korisno vežbanje prezentacije i pre svega korisne povratne informacije koje dobiju od žirija.

Pioneers Festival je vodeće mesto koje okuplja sve relevantne aktere u startap zajednici centralne Evrope (a i šire). Mesto je okupljanja velikog broja investitora, još više startapa i organizacija koje podržavaju preduzetništvo. Dobra je prilika za networking, kao i za dobijanje uvida u najnovije aktivnosti, predavanja i ličnosti na startap mapi Evrope.

Prijave za pič vrše se na ovom linku.

Događaj besplatan — Prijave otvorene

Za one koji žele da prisustvuju događaju, sve što je potrebno je popuniti prijavu i pojaviti se 28. aprila u 18h u Domu omladine Beograda. Vidimo se :)

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Ivan Kovačević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu