Peta SEOIT konferencija — u fokusu skaliranje SEO aktivnosti, SEO projektni menadžment i organizacija sadržaja kroz tematske klastere

Konferencija će biti održana u četvrtak, 16. decembra, u 18 časova.

Tanja Marin
26/11/2021

Kompanija Catena i Startit i ovog decembra nastavljaju tradiciju održavanja konferencije posvećene SEO-u — SEOIT konferenciju. Kao i prethodna, peta SEOIT konferencija će biti održana u onlajn formatu, 16. decembra sa početkom u 18 časova.

Konferencija će se sastojati od tri predavanja, koja su namenjena svima, od početnika do stručnjaka u oblasti SEO-a, kao i drugim srodnim oblastima. O različitim SEO temama, poput skaliranja aktivnosti, uticaja organizacije sadržaja u tematske klastere na pretragu, kao i značaja projektnog menadžmenta za rad SEO timova, govoriće stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u SEO-u. Predavači na petoj SEOIT konferenciji će biti Dragiša Gligorijević (On-Page SEO Lead, Catena Media), Vesna Sinđić (Content Planning SEO Lead, Catena Media) i Dragan Berak (Head of SEO, Catena Media).

Tokom i na kraju svakog predavanja učesnici će imati priliku da predavačima postave pitanja na koja će odgovor dobiti po završetku svakog pojedinačnog predavanja.

Agenda

Dragiša Gligorijević, On-Page SEO Lead

Skaliranje SEO aktivnosti je jedna od najznačajnijih stvari koja razdvaja prosečne od ekstremno uspešnih sajtova. Na ovom predavanju ćemo upravo naglasiti važnost razlikovanja bitnih i nebitnih stvari, podsetiti se koja je zaista uloga SEO-a i pronaći konkretne savete (strateške i praktične) koji mogu doprineti da se vaš sajt rangira za sve ključne reči i dominira u svojoj industriji.

Vesna Sinđić, Content Planning SEO Lead

Otkrijte zašto sadržaj organizovan uz pomoć tehnike tematskih klastera može brže doneti višestruke benefite: više poseta, bolje rangiranje kao i autoritet sajta po kriterijumima korisnika i pretraživača.

Dragan Berak, Head of SEO

Često zanemarena stavka u SEO timovima je projektni manadžement, bez obzira da li radite u agenciji ili ste deo in-house tima. To nije najzanimljiviji deo posla, ali uspostavljanje skalabilnih procesa rada bi trebalo da bude na vrhu prioriteta iz prostog razloga što pomaže da se SEO inicijative implementiraju do kraja i da se osigura kvalitet usluge prema klijentu ili poslodavcu. Ono što znate o SEO-u nema nikakvu vrednost ako to znanje nije implementirano tj. vidljivo za search engine. Na kraju, sa toliko velikim brojem stavki koje treba optimizovati na nekom sajtu, teško je sve ispratiti i velika je verovatnoća da će doći do propusta ako se proces rada ne definiše jasno i precizno. Pogotovo kada je u posao uključeno više timova. Upravo o tome će se diskutovati na ovom predavanju.

Predavači

Dragiša Gligorijević se više od 5 godina bavi SEO optimizacijom. Radio je na različitim affiliate, SaaS i e-commerce sajtovima, na domaćem i stranom tržištu. Trenutno je zaposlen kao On-Page SEO Team Lead u kompaniji Catena Media. Osnivač je jednog od organski najbrže rastućih fitness sajtova u Srbiji, onefit.rs. Posebno je posvećen OnSite optimizaciji i pronalaženju načina da kroz optimizovanu arhitekturu informacije i skalabilne procese unapredi SEO performanse celog sajta.

Vesna Sinđić je po obrazovanju filolog, trenutno radi na poziciji Content Planning SEO Lead, sa posebnim interesovanjem za unapređivanje sadržaja i njegov uticaj na reputaciju brenda i potencijal za rast broja organskih poseta. Iskustvo koje je stekla radeći kao in-house SEO, u agencijama, konsultantski, ali i na različitim tipovima sajtova i industrija (e-commerce, B2B, mali biznisi), pomoglo joj je da SEO upozna iz najrazličitijih uglova i otkrije oblasti u kojima dalje želi da se razvija.

Dragan Berak je trenutno zaposlen kao Head of SEO sa više od deset godina iskustva u digitalnom marketingu. Najviše iskustva stekao je u radu sa B2B i B2C (e-commerce) kompanijama, kao i u SaaS i affiliate industriji.

Prijava

Peta SEOIT konferencija će biti održana onlajn 16. decembra u 18 časova. Učešće na konferenciji je otvoreno za sve, ali je prijava putem ove forme obavezna.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

petak, 26. Novembar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ