PayPal će uskoro omogućiti korisnicima da šalju kriptovalute jedni drugima, kao i da ta sredstva prebacuju van platforme. Kako navode iz kompanije, za to će biti moguće koristiti privatne digitalne novčanike, ali i servise poput Coinbase-a. Međutim, ovom prilikom kompanija nije pružila detalje o tome kada će nova usluga postati dostupna.

PayPal je krajem prošle godine prvi put počeo da dozvoljava korisnicima u SAD-u da kupuju, prodaju i čuvaju određene kriptovalute. Do sada se za blokčejn infrastrukturu PayPal oslanjao na Paxos. Moguće je da će i nadalje nastaviti saradnju sa njim, ili drugim kripto kompanijama, koje će se baviti integracijama sa digitalnim novčanicima van platforme. Međutim, postoji verovatnoća da će PayPal izgraditi sopstvenu infrastrukturu uz pomoć Curv-a, kompanije za kripto bezbednost koju je kupio početkom ove godine

Poslednjih meseci, izvršni direktor PayPala Den Šulman počeo je da smatra kripto i blokčejn važnim delom njihovog poslovanja. U nedavnom intervjuu, Šulman je rekao da kripto tehnologije imaju ogroman potencijal i da mogu da smanje troškove novčanih transfera, posebno u zemljama u razvoju, i prošire dostupnost finansijskih usluga. 

Deluje da PayPal ima ozbiljne ambicije da se dodatno proširi na tržište kriptovaluta. Postoje glasine da kompanija planira da lansira sopstveni stablecoin, digitalnu valutu čija je vrednost vezana za neki dekretni novac ili robu kojom se trguje na berzi. Predstavnici kompanije nisu se detaljnije bavili ovim pitanjem, niti su demantovali glasine, ali jesu napomenuli da bi platforme poput PayPala mogle ponuditi najbolji mehanizam kojim bi centralne banke mogle da distribuišu svoje digitalne valute.

Nova odluka da se korisnicima omogući slanje i prebacivanje sredstava u kriptovalutama, došla je kao posledica toga što je potražnja za kripto uslugama bila znatno veća od očekivane. Ovaj potez može značiti da će kriptovalute sada postati znatno veći deo PayPal-ovog poslovanja, a da li će se dodatno proširiti na kripto tržište izdavanjem svog stablecoin-a ostaje da vidimo.