PayPal kaže da dinar vredi više nego što to kaže Vlada Srbije

PayPal je odlučio da građani Srbije novac mogu podizati samo u dinarima, a za to im pored već poznatih provizija nudi i sjajan kurs od 113,08 dinara za evro. 

U duhu višegodišnjih problema koje građani Srbije imaju s unovčavanjem svog rada putem PayPala, stiže i nova odluka – od sada su za nas rezervisani samo dinari. Šta to menja? 

Ranije su korisnici svoj PayPal nalog povezivali s deviznim računom u bilo kojoj banci. Iznos koji vam legne na ovu platformu biste potom bez ikakve promene prebacivali na račun u banci i eventualno je ona mogla da vam naplati proviziju.

Sada, sve devize koje vam legnu na račun na ovoj platformi, PayPal po automatizmu pretvara u dinare. Vi novac i dalje možete preneti na svoj račun u banci, ali kursna lista PayPal je gora od one u menjačnici na aerodromu. Prema njoj ćemo za 1 evro dobiti 113,08 dinara. To znači da nam ova kompanija uz sve provizije, uzme još četiri procenta na razlici u kursu. Da napomenemo, vi ne odlučujete da li to želite, to je jednostavno tako.  

Pročitaj i:

PayPal je pun bezbednosnih propusta, ali kažnjava ljude koji ukazuju na njih

Zašto do toga dolazi, još nema zvaničnog odgovora od PayPala, šta više, oni su u prepisci korisnika naveli da ispituju o čemu se radi i objasnili kako je moguće da je u pitanju pravna regulativa naše zemlje. 

Kako iz Narodne banke Srbije kažu ne postoji nijedan propis koji bi uslovio navedenu izmenu u poslovnoj politici PayPala, niti NBS s PayPalom ima potpisan bilo kakav ugovor. Može li NBS da na bilo koji način zaštiti građanje, pročitajte u odgovoru ove institucije.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu