Potvrđeno: Slovenačka kompanija koja je napravila Talking Toma prodata za milijardu dolara

Prva akvizicija iz regiona koja je dostigla 10 cifara.

United Luck Consortium je kupio Outfit7, kompaniju iz Slovenije koja je kreirala popularnu igricu Talking Tom, za milijardu dolara.

Kupac ove kompanije zapravo nije onaj o kome se spekulisalo ranijih dana — kineska kompanija Zhejiang Jinke Entertainment Culture. Outfit7 je u svom izveštaju za javnost obavestio svoje akcionare da je 100% firme ipak prodao konzorcijumu investitora iz Azije, a koji predstavlja United Luck Group Holdings Limited.

Outfit7 je osnovan 2009. godine, a stacioniran je na Kipru sa razvojnim timom u Sloveniji i broji oko 200 zaposlenih. Njihove aplikacije imaju više od 5,6 milijardi preuzimanja širom sveta.

Bračni par, Iza i Samo Login, koji drže većinski udeo u firmi, važe za jedne od najbogatijih ljudi u Sloveniji, a kompaniju su prodali želeći da iskoriste talas preuzimanja proizvođača zabavnog softvera.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Strahinja Krstić

Unesite termine za pretragu