Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje — praktične obuke u Beogradu, Nišu i Subotici

Obuke za mikro, mala i srednja preduzeća će se održati 1, 2. i 3. aprila sa početkom 11 časova u Beogradu, Subotici i Nišu.

Tanja Marin - 27. Mart, 2019.

Poludnevni program praktičnih obuka ‚‚Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje” namenjen je zaposlenima u mikro, malim i srednjim preduzećima iz Beograda, Subotice i Niša. Cilj programa jeste da osnaži ova preduzeća znanjem o otvorenim podacima u Srbiji i osnovnim veštinama analize i obrade podataka koje im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje.

Pored otvorenih podataka dostupnih na nacionalnom portalu otvorenih podataka i na drugim internet lokacijama, učesnicima će za praktičan rad biti obezbeđeni i ponuđeni i dodatni podaci obezbeđeni od strane organizatora programa.

Učesnici obuka će na njima imati priliku da nauče sledeće:

Događaji se održavaju u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019, u sklopu projekta ‚‚Otvoreni podaci — otvorene mogućnosti” koji sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva.

Predavači

Branko Kovač je Data Scientist i partner u kompaniji Logikka. Ima višegodišnje profesionalno iskustvo u oblasti mašinskog učenja i radu sa otvorenim podacima. 

Tereza Nanaši ima višegodišnje iskustvo u radu na projektima prikupljanja i obrade podataka na projektima Republičkog zavoda za statistiku. Radi kao analitičar podataka u kompaniji Logikka.

Prijava

Praktične obuke ‚‚Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje” će biti održane u Beogradu (1. aprila, ICT Hub), Subotici (2. apirla, Infostud Hub) i Nišu (3. aprila, Startap Centar) sa početkom u 11 časova. Broj učesnika na svakoj obuci je ograničen na 25. Radionice su besplatne, a svi zainteresovani se mogu prijaviti popunom ove forme.

Odabrani kandidati će o učešću biti obavešteni 29. marta.

*Potrebno je da učesnici sa sobom na obuku ponesu sopstveni računar.