Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje — praktične obuke u Beogradu, Nišu i Subotici

Obuke za mikro, mala i srednja preduzeća će se održati 1, 2. i 3. aprila sa početkom 11 časova u Beogradu, Subotici i Nišu.
open r meetup data science serbia

Poludnevni program praktičnih obuka ‚‚Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje” namenjen je zaposlenima u mikro, malim i srednjim preduzećima iz Beograda, Subotice i Niša. Cilj programa jeste da osnaži ova preduzeća znanjem o otvorenim podacima u Srbiji i osnovnim veštinama analize i obrade podataka koje im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje.

Pored otvorenih podataka dostupnih na nacionalnom portalu otvorenih podataka i na drugim internet lokacijama, učesnicima će za praktičan rad biti obezbeđeni i ponuđeni i dodatni podaci obezbeđeni od strane organizatora programa.

Učesnici obuka će na njima imati priliku da nauče sledeće:

  • Šta su to otvoreni podaci i kako i za šta mogu da se koriste?
  • Biznis modeli zasnovani na otvorenim podacima — na koje tačno načine otvoreni podaci mogu da se koriste za razvoj poslovanja?
  • Proces data transformacije — kako da poslovanje bude zasnovano na saznanjima i procesima koji su zasnovani na podacima?
  • Alati za analizu i obradu podataka
  • Praktičan rad sa otvorenim podacima u cilju poboljšanja poslovanja

Događaji se održavaju u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019, u sklopu projekta ‚‚Otvoreni podaci — otvorene mogućnosti” koji sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva.

Predavači

Branko Kovač je Data Scientist i partner u kompaniji Logikka. Ima višegodišnje profesionalno iskustvo u oblasti mašinskog učenja i radu sa otvorenim podacima. 

Tereza Nanaši ima višegodišnje iskustvo u radu na projektima prikupljanja i obrade podataka na projektima Republičkog zavoda za statistiku. Radi kao analitičar podataka u kompaniji Logikka.

Prijava

Praktične obuke ‚‚Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje” će biti održane u Beogradu (1. aprila, ICT Hub), Subotici (2. apirla, Infostud Hub) i Nišu (3. aprila, Startap Centar) sa početkom u 11 časova. Broj učesnika na svakoj obuci je ograničen na 25. Radionice su besplatne, a svi zainteresovani se mogu prijaviti popunom ove forme.

Odabrani kandidati će o učešću biti obavešteni 29. marta.

*Potrebno je da učesnici sa sobom na obuku ponesu sopstveni računar.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu