Počevši od 2. novembra, studenti Prirodno-matematičkog fakulteta će imati priliku da pohađaju kurs koji će im približiti koncept startapa i pružiti uvid u prosece izgradnje i plasmana tehnoloških proizvoda koje bi drugi želeli da koriste i plaćaju. Kurs tehnološkog preduzetništva u okviru projekta Preduzmi ideju realizuje Startit uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Inicijative Digitalna Srbija.

Svaki od časova moderiraće članovi Startit tima, a studenti će učiti kako se uz minimalan utrošak vremena i novca otkrivaju problemi vredni rešavanja, kako se grade dobri proizvodi, ali i kako teče proces distribucije proizvoda do potencijalnih kupaca.

Za pohađanje kursa nije neophodno da studenti poseduju predznanje iz preduzetništva i drugih oblasti, ali se od njih očekuje da u timovima kontinuirano rade na svom trenažnom startap projektu, koje će zatim timski prezentovati na kraju kursa.

Prijava

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave za učešće na kursu ovde, najkasnije do petka, 28. oktobra.

 

*Ovaj program omogućen je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog događaja je isključivo odgovornost Udruženja SEE ICT i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.