Udruženje studenata tehnike Evrope, poznatije kao BEST Beograd, drugi put organizuje AIBG Belgrade — Artificial Intelligence Battle Ground — timsko programersko takmičenje na temu veštačke inteligencije, koje će biti održano 6. i 7. decembra.

Takmičenje je namenjeno studentima prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških fakulteta širom Srbije koji će, pored svojih programerskih veština, pokazati i veštine iz oblasti AI-a.

Timovi će imati na raspolaganju 20 časova za izradu pametnog igrača (engl. bot) zadate video igre koji će se boriti sa botovima drugih timova i tako odrediti pobednika takmičenja, kog očekuje novčana nagrada od 100.000 dinara.

Ove godine domaćin takmičenja će biti Nordeus Hub, a kao dodatak takmičenju, biće organizovan i meetup pod imenom Make IT learn, na kom će predavači govoriti o praktičnoj primeni veštačke inteligencije, deep learning-a kao i mašinskog učenja. Meetup je zakazan za utorak, 26. novembar, u Nordeus Hubu sa početkom u 19 časova.

Prijava

Prijave za AIBG traju do 29. novembra i zainteresovani studenti se mogu prijaviti timski (do četiri člana) ili individualno, nakon čega će biti spojeni u tim, putem zvaničnog sajta takmičenja.

Meetup Make IT learn je otvoren za sve posetioce, a više informacija, kao i prijavu, moguće je naći ovde.