Otvorene su prijave za četvrti humanitarni IT turnir CS:GO, na prethodnom prikupljeno preko 2 miliona dinara

Prošle godine sredstva su uručena porodilištu u Priboju, a građani će opet moći da glasaju za porodilište kojem će ići prikupljen novac.

Stefan Alidini
29/03/2023

Četvrti po redu HIT turnir, humanitarno takmičenje u CS:GO, ove godine održava se od 03. do 06. aprila, a prijave su otvorene do 31. marta.

Učešće je besplatno, a sve domaće IT kompanije mogu prijaviti najviše do 3 tima i donirati željeni novčani iznos u zajednički fond. Kao i prethodnih godina, start u iznosu od million dinara donira kompanija Quantox Technology.

Prošle godine prikupljeno je 2,2 miliona dinara, a građani su svojim glasovima, kroz javnu i anonimnu anketu odabrali jedno od 58 domaćih porodilišta kojem će biti uručena donacija HIT turnira.

Kako se navodi u saopštenju, prošlogodišnji fond od 2,2 miliona dinara uručen je porodilištu u Priboju za potrebnu medicinsku opremu i aparate.

Inspirisani prošlogodišnjim uspehom turnira, i ove godine će prikupljena sredstva biti upućena nekom od srpskih porodilišta.

HIT CS:GO je Counter Strike turnir humanitarnog karaktera, a ovo je četvrto po redu okupljanje gejmera, gde se svake godine takmiče desetine timova iz IT kompanija širom Srbije.

Na prvom turniru sakupljeno je preko 3 miliona dinara, a prošle godine je 42 tima prošlo kroz format online takmičenja koji podrazumeva najpre kvalifikacione, a zatim finalne mečeve. 

Više informacija o pravilima turnira, kao i prijava, mogu se naći na zvaničnoj stranici. Organizovan je i prenos mečeva, i link za stream će se naći na istom sajtu.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

sreda, 29. Mart, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ