Otvorene prijave za stipendiranje studenata koji žele da učestvuju na Eurobot takmičenju, rok za prijavu 12. novembar

Najbolja tri tima na domaćem takmičenju će imati priliku da apliciraju za sredstva za odlazak na Eurobot 2019. Tema ovogodišnjeg takmičenja su fabrike atoma.

Tanja Marin - 5. Novembar, 2018.

Kao i prethodnih godina Microsoftov razvojni centar u Srbiji (MDCS) pokrenuo je konkurs za finansijsku podršku timovima studenata koji žele da učestvuju na takmičenju u robotici, Eurobot 2019.

Prijavljeni timovi studenata će se prvo nadmetati na lokalnom nivou, a prva tri pobednička tima će imati priliku da apliciraju za sredstva koja će im pomoći da se što bolje pripreme i olakšati im odlazak na internacionalno takmičenje.

Timovi koji budu osvojili stipendiju će sredstvima raspolagati preko fakulteta ili studentskih organizacija, preko kojih će im ona biti dostavljena.

Eurobot je takmičenje koje je prvi put organizovano 1994. godine u Francuskoj, a pre tačno 20 godina dobilo je međunarodni status i predstavlja jedno on najvećih svetskih studentskih nadmetanja u oblasti robotike. Zvanična tema se svake godine menja, kao i mesto održavanja, a ove godine će timovi svoje radove stvarati na temu fabrike atoma (atom factory).

Prijava

Svi zainteresovani studentski timovi koji žele da se prijave za sponzorstvo bi trebalo da se prijave do 12. novembra, a u prijavi je neophodno da dostave sledeće podatke:

Uz to, svi timovi prilikom slanja prijave u e-mail moraju da uključe profesora ili asistenta sa fakulteta, koji će biti mentor tima. Timovi mogu svoje prijave slati na e-mail adresu: mdcsinfo@microsoft.com.