Otvorene prijave za kvalifikacionu rundu Google-ovog Hash Code takmičenja

Kvalifikacionu rundu će ‚‚ugostiti” šest hubova u Beogradu i Novom Sadu, među kojima je i Startit Centar Beograd.

Ana Petrović - 13. Februar, 2019.

U četvrtak, 28. februara, Google kao i svake godine organizuje svoju kvalifikacionu online rundu Hash Code takmičenja. Hash Code je takmičenje u kom timovi od dvoje do četvoro članova programera širom sveta rešavaju algoritamski problem modelovan prema pravom inženjerskom izazovu sa kojim bi se susreli u kompaniji kao što je Google.

Najbolji timovi prolaze u finale takmičenja koje se svake godine održava u jednom od Google-ovih sedišta u Evropi gde se takmiče za novčane nagrade.

Online kvalifikaciona runda se održava 28. februara, počinje u 18 i 30 po lokalnom vremenu i traje četiri sata. Zainteresovani kandidati svoj tim mogu prijaviti putem sledećeg linka. Ova online kvalifikaciona runda može da se radi na bilo kojoj lokaciji i ceo tim ne mora biti u istoj prostoriji u trenutku izrade zadatka.

Međutim, sve je zanimljivije uz druženje te svake godine postoji nekoliko stotina hubova koji otvore svoja vrata Hash Code takmičarima i omoguće im uslove za rad tokom ova četiri sata, kao i upoznavanje sa drugim timovima.

Srpski hubovi ovogodišnjeg Hash Code takmičenja su: ETF Beograd, GDG Beograd Hub, LazyBrain, GDG Novi Sad and Makers NS Hub, kao i naš Startit Centar Beograd.

Prijave traju do 25. februara, a da bi se timovi prijavili za rad iz našeg Centra (Savska 5) sve što je potrebno da urade je da nakon registracije u Judge Systemu iz liste hubova izaberu Startit Centar Beograd.