Otvorene prijave za Climate Launchpad — takmičenje u oblasti „zelenih” poslovnih ideja

Misija ovog takmičenja je da potencijal čistih tehnologija usmeri ka borbi sa klimatskim promenama.

I ove godine EIT Climate-KIC i Privredna komora Srbije realizuju nacionalno Climate Launchpad takmičenje u razvoju „zelenih” poslovnih ideja. Takmičenje koje omogućava nacionalnom pobedniku učešće na svetskom Grand finalu, biće održano 12. septembra u Beogradu, a rok za prijavu inovativnih ideja u oblasti „zelenog” biznisa ili tehnologija ističe 22. maja.

Kako mnogo odličnih ideja za suprotstavljanje klimatskim promenama i smanjenju emisije štetnih gasova ostane samo na nivou ideje, misija ovog takmičenja je da potencijal čistih tehnologija usmeri ka borbi sa klimatskim promenama.

Climate Launchpad takmičenje omogućava učesnicima da kroz Bootcamp, intezivne treninge i uz mentorsku pomoć steknu znanje o preduzetništvu, biznisu i tome kako da svoju ideju razviju u održiv koncept.

U sklopu takmičenja na nacionalnom nivou primljeni kandidati će prvo proći dvodnevni Bootcamp u Beogradu na kojem će učiti o pokretanju biznisa. Zatim sledi šest intenzivnih treninga koji će biti posvećeni usavršavanju ličnih veština, sposobnosti prezentovanja i razvoju poslovnog modela.

Posle završenog pripremnog dela timovi će biti spremni da svoje biznis ideje predstave pred žirijem na Nacionalnom finalu, a pobednici će dobiti priliku da u novembru ove godine učestvuju na Grand finalu i bore se za novčane nagrade (10.000, 5.000 i 2.500 evra), a deset prvoplasiranih timova na svetu će dobiti i mesto u EIT Climate-KIC akceleratorskom programu.

Uslovi za učešće

Na takmičenju mogu učestvovati svi oni koji imaju perspektivnu inovativnu ideju o čistim tehnologijama ili „zelenom” biznisu, što uključuje studente, istraživače, konsultante, inženjere, javne organizacije i startape starosti do jedne godine.

Inovativna ideja može biti iz oblasti obnovljivih izvora energije, novih pristupa u proizvodnji hrane, urbane mobilnosti ili bilo koje druge oblasti koja doprinosi ublažavanju klimatskih promena.

Prijave

Nacionalno Climate Launchpad takmičenje će biti održano 12. septembra u Beogradu, Bootcamp koji je posvećen razvoju biznis ideja, biće održan 12. i 13. juna, a niz intenzivnih treninga tokom jula i avgusta.

Svi zainteresovani za učešće u ovom takmičenju se mogu prijaviti do 22. maja popunjavanjem ovog formulara.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu