Otvorene prijave za besplatnu Zimsku školu otvorenih podataka

Predavanja će se održavati tokom februara u Beogradu, a prijave su otvorene do 26. januara.

Fondacija Petlja je objavila poziv za prijavu na besplatnu Zimsku školu otvorenih podataka koja će biti održana u Beogradu tokom februara.

Program jednomesečne Zimske škole je zamišljen kao kombinacija predavanja uživo i samostalnog prolaska kroz onlajn materijale na Petljinoj platformi. Polaznici će se upoznati i sa osnovnim konceptima programskog jezika Python i interaktivnog okruženja za izračunavanja Jupyter, a ceo program je koncipiran tako da polaznici od prvog časa i sami rade na određenim skupovima podataka.

Kome je namenjeno?

Planirano je da broj polaznika bude između 25 i 30, a Zimska škola je namenjena studentima treće i četvrte godine osnovnih studija i master studentima društveno-humanističkih nauka, koji žele da nauče nešto više o otvorenim podacima, kako da ih obrade, analiziraju i prezentuju uz pomoć programskog jezika Python i Jupyter okruženja.

O predavačima možete da saznate više na sledećoj stranici.

Cilj programa

Osnovni cilj Zimske škole je da se animiraju i pripreme budući ekonomisti, pravnici, filolozi, sociolozi, filozofi, antropolozi, istoričari, novinari, pedagozi, psiholozi, andragozi, učitelji, politikolozi i drugi za to da veština argumentacije i donošenje zaključaka zasnovano na podacima predstavlja nešto što će im biti potrebno bez obzira na to da li će nakon završetka studija nastaviti da grade svoju karijeru u nauci, obrazovanju ili privredi.

Želja je da se studenti društveno-humanističkih nauka upoznaju sa trendom da se u analizi podataka koriste okruženja zasnovana na skriptnim programskim jezicima, kao što je Jupyter. Polaznici će naučiti kako da određen skup podataka analiziraju, donesu određene zaključke i te zaključke predstave. Na taj način kod studenata se razvija i algoritamska pismenost koja je sve potrebnija veština u svetu koji ide ka sve većoj automatizaciji poslova.

Projekat Zimska škola otvorenih podataka za studente društveno-humanističkih nauka je podržan od strane projekta Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti, koji sprovode Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva.

Prijava

Škola se održava u Beogradu i trajaće tokom celog februara. Svake nedelje će se održati po jedno predavanje uživo, a ostatak će polaznici prolaziti kroz onlajn platformu.

Rok za prijavu na Zimsku školu je nedelja, 26. januar 2020. godine do 20 časova. Sve informacije o projektu, predavačima kao i prijavni formular se nalaze na sledećoj stranici.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Marko Marković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu