Otvoren konkurs za učešće u petoj letnjoj školi mašinskog učenja u Petnici, rok za prijavu 28. februar

Na letnjoj školi će biti pokrivene teme poput osnova mašinskog učenja, učenja bez nadzora, konvolucionih i rekurentnih neuralnih mreža, učenja s podsticajem, itd.

Tanja Marin - 4. Februar, 2019.

Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) i Istraživačka stanica Petnica organizuju petu letnju školu mašinskog učenja „Petnica Summer Institute of Machine Learning“ (PSI:ML), koja će biti održana od 3. do 13. avgusta u Petnici.

Teme i predavači

Polaznici letnje škole će biti u prilici da se kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da obogate svoje znanje, kako teorijskim tako i praktičnim radom, kroz učešće u grupnim ili individualnim projektima na odabranu temu. U tome će im pomoći inženjeri Microsoftovog razvojnog centra u Srbiji, profesori Univerziteta u Beogradu, i drugi predavači koji su stručni za ovu oblasti.

Neke od tema koje će obuhvatiti ovogodišnja letnja škola su: osnove mašinskog učenja, učenje bez nadzora, konvolucione i rekurentne neuralne mreže, učenje s podsticajem i brojne druge.

Ko može da se prijavi?

Za letnju školu mašinskog učenja mogu se prijaviti zainteresovani diplomci i studenti osnovnih studija tehničkih i matematičkih disciplina.

Organizatori ohrabruju i motivisane studente drugih disciplina koji žele da nauče više o mašinskom učenju, da se prijave, a poznavanje matematike i programiranja smatraće se prednošću.

Više detalja o ovogodišnjoj letnjoj školi dostupno je na sajtu događaja.

Prijava

Letnja škola mašinskog učenja će biti održana u Petnici od 3. do 13. avgusta. Svi zainteresovani kandidati se za učešće mogu prijaviti putem ovog linka, a konkurs je otvoren do 28. februara.