Otvaraju se računarska odeljenja u 13 gimnazija u Srbiji, uključujući i somborsku

Gimnazija Veljko Petrović iz Sombora ipak će dobiti posebno računarsko odeljenje, zahvaljujući izuzetnim rezultatima svojih učenika na takmičenjima iz informatike.

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja najavio je danas otvaranje novih računarskih odeljenja u 13 gimnazija u Srbiji, među kojima je i gimnazija Veljko Petrović iz Sombora.

Početkom maja, somborska gimnazija je dobila informaciju od Ministarstva da im računarsko odeljenje ni ove godine neće biti odobreno, međutim ova odluka je preinačena. Kako kaže direktor gimnazije dr Ladislav Fekete, to se desilo pre svega zbog izuzetnih uspeha koje učenici ove gimnazije ostvaruju na takmičenjima iz godine u godinu.

direktor_somborska_gimnMinistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo nas je danas da je, zahvaljujući takmičarskim uspesima naših učenika, ipak donelo odluku o odobravanju Gimnaziji „Veljko Petrović“ uvođenje novog obrazovnog profila od jeseni za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i upis 20 učenika u prvi razred.

Čestitamo našim učenicima, jer bez njih, odnosno njihovih sjajnih rezultata zasigurno ne bi bilo ništa od ove priče.

Ministar prosvete je danas zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave, Anom Brnabić, posetio Gimnaziju Veljko Petrović, gde je i saopštio informaciju u pokretanju novih računarskih odeljenja. Dodao je da je Strategijom obrazovanja do 2020. godine predviđeno da se 40 odsto đaka koji su završili osnovne škole upisuje u gimnazije, saopštilo je Ministarstvo.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Nevenka Rangelov

  • Thursday, 25. May 2017.

    Bravo Somborci, nadam se da ćete imati još više uspeha i pokazati da ste u istoj klasi kao i deca iz Beograda i Novog Sada.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu