Osnovni pojmovi intelektualne svojine — meetup sa Urošem Nedeljkovićem

Meetup je zakazan za četvrtak, 24. maj u 18 časova.

Marija Egerić - 17. Maj, 2018.

Moderni svet ne može da se zamisli bez književnosti, muzike, filma, izdavaštva, pronalazaka, patenata, žigova, vina i sireva iz određenih područja, brendova, pozorišta, blogova, fotografija, izgleda proizvoda i drugih specifičnosti koje su tvorevine ljudskog duha. Poslovanje zavisi od znanja i kreativnosti, inovacija i marketinga, poslovnih tajni i tehnoloških postupaka. Stoga je danas postalo ključno da znamo kako da zaštitimo naše izume i inovacije.

Predavanje koje će se održati u četvrtak, 24. maja u 18 časova, namenjeno je svima koji žele da se upoznaju sa osnovnim pojmovima intelektualne svojine, kako se povređuje, a kako se štiti. Zaposleni u kreativnim industrijama, ali i samostalni autori, na predavanju će moći da saznaju određene pojedinosti u vezi autorskog i srodnih prava, zaštite žiga, zaštite dizajna, zaštite pronalazaka, a biće osvrta i na zaštitu internet domena i poslovne tajne.

O predavaču

Uroš Nedeljković je advokat koji ima svoju kancelariju, specijalizovanu za oblasti zaštite autorskog prava, medijskih postupaka i internet prava uz poseban osvrt na podršku startapima, kao i za sve vidove naknade štete. Pruža pravnu pomoć i zastupa u skoro svim oblastima prava, a pred svim sudovima i organima u Republici Srbiji.

Prijava

Događaj će se održati 24. maja s početkom u 18 časova u Startit Centru Vršac u Milenijumu, Omladinski trg 17. Predavanje je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se prijavite putem ove forme.