Osnovne greške na putu ka uspešnom plugins biznisu i SEO tekstovi — WordPress meetup u novosadskom Startit Centru

WordPress meetup će biti održan u utorak, 23. aprila, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 18. April, 2019.

U utorak 23. aprila od 18 časova biće održan 20. WordPress meetup sa dva predavanja koja neće biti isuviše tehnička i biće zanimljiva svima koji žele da prodube svoje znanje u radu sa WordPressom.

Prvi predavač je Aleksander Gilmanov sa temom ‚‚Naše osnovne greške na putu ka uspešnom plugins biznisu”. Drugi predavač je Mirjana Ilić koja će obrađivati temu ‚‚SEO tekstovi”.

Predavači

Aleksander se preselio u Srbiju pre osam godina iz Sibirskog grada Tjumena, gde završio Ph.D. studije, u Beogradu je od 2011. radio kao Full-stack Developer, a u 2014. otvorio firmu TMS, koja radi na dva poznata premium WordPress plugina — wpDataTables (tabele i chartovi) i Amelia (appointment booking). Ukupno premium WordPress proizvode od TMS imaju preko 26,000 prodatih licenci.

Predavanje će ukratko objasniti kako je bio započet plugins biznis, i koje su bili osnovne greške na tom putu. Predavanje neće imati puno tehničkih detalja i biće najzanimljivije ljudima koji razmišljaju o startu svog WP biznisa ili su ga već započeli.

Mirjana Ilić je po struci profesor srpske književnosti i jezika, a po opredeljenju content kreator & SEO specijalista.
Poslednje četiri godine kreira i optimizuje sadržaj za web, bavi se edukacijom drugih kao i digitalnim marketingom.

Prvi deo predavanja će se obrađivati kreiranje SEO tekstova, a to su ključne reči. Pomenjivače se alati za analizu istih, a biće govora i o trendovima u 2019. kroz long tail key word. Na meetupu će se pričati i o naslovu, zašto je važan, koja dužina je prava i šta sve može da uradi jedan, kad je dobro kreiran. Biće govora o pozicioniranju ključne reči u tekstu, kao i kreiranju alt teksta i meta descriptiona i ‚‚popunjavanju” onoga što ne vide konzumenti, ali vidi Google. Pomenuće se  i kojim pravcem se SEO kreće u 2019. godine, šta je neophodno ispuniti, ukoliko ste u trci za prvo mesto na pretraživaču.

Prijava

WordPress meetup će biti održan u utorak, 23. aprila, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je bitno da se prijavite preko ovog linka.