Startit Centar Zrenjanin će 16. i 17. oktobra u okviru projekta Meet and Code organizovati besplatne onlajn radionice tokom kojih će polaznici, uzrasta od 11 do 18 godina, imati priliku da se upoznaju sa osnovama programiranja u programskom jeziku Python.

Tokom dva dana biće organizovano ukupno tri radionice u sledećim terminima:

Radionice će biti održane onlajn, putem platforme Zoom. Polaznici će 10 minuta pred početak radionica dobijati mejl sa linkom, preko kojeg će se priključiti radionici.

Uslovi za upis

O Predavaču

Aleksandar Stefanov koji već tri godine zajedno sa Startit Centrom sprovodi radionice, predavanja i kurseve za osnovce i srednjoškolce. Trenutno radi na realizaciji događaja koji obuhvata Microsoft Office, Scratch i Python, ali konstantno radi na svojoj edukaciji i nadograđuje postojeće i kreira nove programe. Osmislio je radionicu „Guglovanje” na kojoj deca imaju mogućnost da nauče kako da pronađu prave informacije na internetu. Po zanimanju je nastavnik, a iza sebe ima višegodišnji rad sa decom. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem sledeće forme.