Vizualizacija podataka uz pomoć „ggplot2” i „leaflet” paketa — treća radionica programiranja R-Ladies Novi Sad zajednice

Treća radionica o R programskom jeziku će biti održana u subotu, 26. oktobra, od 11 časova.

Jelena Voćkić - 16. Oktobar, 2019.

U Startit Centru u Novom Sadu u subotu, 26. oktobra,  sa početkom u 11 časova biće održana treća radionica koja je posvećena vizualizacijskim tehnikama programskog jezika R.

U prvom delu radionice radiće se vizualizacija podataka uz pomoć paketa „ggplot2”.  Polaznice će naučiti kako se vizualizuje jedna promenljiva, bila ona neprekidna ili diskretna. Zatim, obradiće se vizualizacija dve promenljive u kombinacijama: neprekidna — neprekidna, diskretna — neprekidna i  diskretna — diskretna. 

U drugom delu radionice radiće se vizualizacija podataka uz pomoć paketa „leaflet”. Polaznice radionice će naučiti kako da naprave interaktivnu mapu zahvaljujući geolokacijskim podacima. Zainteresovani za radionicu mogu poneti i svoje podatke.

Kome je namenjena radionica?

Radionica je namenjena onima koji su zainteresovani da nauče, R kao i onima koji ga već koriste.

Predavač

Vera Miler Jerković je doktor nauka primenjene matematike sa dugogodišnjim iskustvom u obradi podataka i edukaciji. 

Prijava

Treća radionica o R programskom jeziku će biti održana u subotu, 26. oktobra, od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica je besplatna, ali je prijava obavezna zbog ograničenog broja mesta. Prijava na radionicu može da se izvrši putem ovog linka.

Za radionicu je neophodno intalirati R pakete „ggplot2” i „leaflet”.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa