Vizualizacija podataka uz pomoć „ggplot2” i „leaflet” paketa — treća radionica programiranja R-Ladies Novi Sad zajednice

Treća radionica o R programskom jeziku će biti održana u subotu, 26. oktobra, od 11 časova.

U Startit Centru u Novom Sadu u subotu, 26. oktobra,  sa početkom u 11 časova biće održana treća radionica koja je posvećena vizualizacijskim tehnikama programskog jezika R.

U prvom delu radionice radiće se vizualizacija podataka uz pomoć paketa „ggplot2”.  Polaznice će naučiti kako se vizualizuje jedna promenljiva, bila ona neprekidna ili diskretna. Zatim, obradiće se vizualizacija dve promenljive u kombinacijama: neprekidna — neprekidna, diskretna — neprekidna i  diskretna — diskretna. 

U drugom delu radionice radiće se vizualizacija podataka uz pomoć paketa „leaflet”. Polaznice radionice će naučiti kako da naprave interaktivnu mapu zahvaljujući geolokacijskim podacima. Zainteresovani za radionicu mogu poneti i svoje podatke.

Kome je namenjena radionica?

Radionica je namenjena onima koji su zainteresovani da nauče, R kao i onima koji ga već koriste.

Predavač

Vera Miler Jerković je doktor nauka primenjene matematike sa dugogodišnjim iskustvom u obradi podataka i edukaciji. 

Prijava

Treća radionica o R programskom jeziku će biti održana u subotu, 26. oktobra, od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica je besplatna, ali je prijava obavezna zbog ograničenog broja mesta. Prijava na radionicu može da se izvrši putem ovog linka.

Za radionicu je neophodno intalirati R pakete „ggplot2” i „leaflet”.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Jelena Voćkić

NAPISAO/la članak     16. oktobra, 2019.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu