Osnove programiranja u R-u — prva radionica R-Ladies Novi Sad zajednice

Prva radionica će biti održana 28. septembra sa početkom u 16 časova.

Jelena Voćkić - 11. Septembar, 2019.

U Startit Centru Novi Sad u subotu, 28. septembra, sa početkom u 16 časova biće održana prva radionica u nizu koja je posvećena osnovama programskog jezika R. Radionicu će držati Ranka Medenica Todorović i Maja Pokuševski. 

Radionica će se realizovati u dva dela. Prvi deo će biti posvećen instalaciji R-a, pokretanju prezentacije radionice napravljene u R-u, upoznavanje sa R okruženjem, učitavanju podataka različitih formata i osnovnim konceptima rada. Drugi deo odnosiće se na sređivanje i manipulaciju podacima, kao i par osnovnih koraka u prikazu i analizi podataka.

Kome je namenjeno?

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani da nauče R. Potpunim početnicima u programiranju kao i onima koji nisu. 

Predavači

Ranka Medenica-Todorović je diplomirani sociolog, master inženjer urbanizma i regionalnog razvoja. Radi kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam.

Maja Pokuševski je diplomirani psiholog i master primenjene statistike sa dugogodišnjim iskustvom u sprovođenju celokupnih kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja.

Prijava

Radionica o R programskom jeziku će biti održana u subotu, 28. septembra, od 16 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica je besplatna, ali je prijava na sledećem linku obavezna, zbog ograničenog broja mesta.

*Na radionicu je obavezno poneti laptop.