Osnove digitalne pismenosti — besplatan kurs za decu u Startit Centru Novi Sad

Na kursu će učenici imati priliku da nauče da koriste Word, PowerPoint, Gmail, Google Drive, kako da obrade fotografije, ali i kako da bezbedno koriste internet.

Jelena Voćkić - 14. Maj, 2019.

U Startit Centru Novi Sad će biti održan osnovni kurs digitalne pismenosti za decu u periodu od 28. maja do 2. jula, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, prilagođeno školskoj nastavi. Ukupno će biti održano 11 časova. Ovaj kurs je namenjen deci od V do VIII razreda osnovne škole ili uzrasta od 11 do 15 godina, sa idejom da nauče osnove računarske pismenosti.

Program kursa

Temi kursa pristupa se interaktivno, uz razrađen program, kreativne radionice, igraonice i predavanja, a cilj je da se grupa kroz deset časova obuči za široko korišćenje Worda, PowerPointa, Gmaila, Google Drive-a, zatim osnove obrade fotografija, pravilnog kucanja, korisnih aplikacija i pomoćnih alatki koje poboljšavaju i ubrzavaju pretragu i snalaženje na internetu, ali će se takođe upoznati sa potencijalnim opasnostima na internetu i kako da ostanu bezbedni.

Na kursu će polaznici učiti:

Termini radionica

Predavanje je namenjeno učenicima 5, 6, 7. i 8. razreda ili uzrasta od 11, 12, 13, 14 ili 15 godina koji nemaju napredno znanje o korišćenju Worda, Powerpointa i internet aplikacija.

Uslovi za upis

O predavaču

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučije i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Kurs će biti održan u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2, Novi Sad) od  28. maja do 2. jula u prepodnevnim i popodnevnim časovima, prilagođeno školskoj nastavi. Pre prijave potrebno je dobro pročitati uslove za upis na kurs. Broj učesnika je ograničen, a svi zainteresovani prijavu mogu popuniti ovde.

Mole se roditelji da redovno proveravaju svoju elektronsku poštu, jer će organizatori u petak, 24. maja, obavestiti roditelje da li je njihovo dete primljeno na kurs.