Osnove digitalne pismenosti — besplatan kurs za decu u Startit Centru Novi Sad

Na kursu će učenici imati priliku da nauče da koriste Word, PowerPoint, Gmail, Google Drive, kako da obrade fotografije, ali i kako da bezbedno koriste internet.

Jelena Voćkić - 14. Maj, 2019.

U Startit Centru Novi Sad od 24. juna do 5. jula će biti održan osnovni kurs digitalne pismenosti za decu. Ukupno će biti održano 6 časova. Ovaj kurs je namenjen deci od V do VIII razreda osnovne škole ili uzrasta od 11 do 15 godina, sa idejom da nauče osnove računarske pismenosti.

Program kursa

Temi kursa pristupa se interaktivno, uz razrađen program, kreativne radionice, igraonice i predavanja, a cilj je da se grupa kroz deset časova obuči za široko korišćenje Worda, PowerPointa, Gmaila, Google Drive-a, zatim osnove obrade fotografija, pravilnog kucanja, korisnih aplikacija i pomoćnih alatki koje poboljšavaju i ubrzavaju pretragu i snalaženje na internetu, ali će se takođe upoznati sa potencijalnim opasnostima na internetu i kako da ostanu bezbedni.

Na kursu će polaznici učiti:

Predavanje je namenjeno učenicima 5, 6, 7. i 8. razreda ili uzrasta od 11, 12, 13, 14 ili 15 godina koji nemaju napredno znanje o korišćenju Worda, Powerpointa i internet aplikacija.

Termini

Svim polaznicima kursa će poslednjeg dana biti uručena diploma za uspešno završen kurs.

Uslovi za upis

O predavaču

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. Prve korake u IT svetu napravio je 2017. godine na krusevima u Startit Centru Zrenjanin. Do kraja 2018. godine odlučije i sam da drži kurseve namenjene osnovcima, kako bi im pomogao da steknu osnovnu digitalnu pismenost, približio i olakšao dalju edukaciju.

Prijava

Kurs će biti održan od 24. juna do 5. jula u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2, Novi Sad). Pre prijave potrebno je dobro pročitati uslove za upis na kurs. Kurs je besplatan ali je obavezna prijav putem ovog linka.

U petak 21. juna svi roditelji čije je dete odabrano za kurs, biće obavešteni telefonskim pozivom.