Osnovan Kraljevski Savet za preduzetništvo u Srbiji

Prošle nedelje osnovan je Kraljevski Savet za preduzetništvo, a organizacija SEE ICT, čiji je Startit projekat, nalazi se među osnivačima ovog saveta koji je pokrenula Srpska Private Equity Asocijacija (SPEA), zajedno sa još nekoliko ključnih organizacija koje se bave podrškom preduzetnicima i povezivanjem startapa sa investitorima. Na Kraljevskom Dvoru potpisan je i Memorandum o razumevanju

Tanja Tanacković
12/06/2013

Prošle nedelje osnovan je Kraljevski Savet za preduzetništvo, a organizacija SEE ICT, čiji je Startit projekat, nalazi se među osnivačima ovog saveta koji je pokrenula Srpska Private Equity Asocijacija (SPEA), zajedno sa još nekoliko ključnih organizacija koje se bave podrškom preduzetnicima i povezivanjem startapa sa investitorima.

Na Kraljevskom Dvoru potpisan je i Memorandum o razumevanju među osnivačima Kraljevskog Saveta, a to su:

Savet  je osmišljen kako bi omogućio bolju koordinaciju i saradnju između vodećih organizacija koje se bave razvijanjem preduzetništva i inovacija u Srbiji.

Oslanjajući se na stručnost i znanje svojih osnivača, Savet će funkcionisati pod okriljem Kraljevskog Dvora i pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II.

Veliko mi je zadovoljstvo da podržim ovu inicijativu. Ove organizacije sjajno rade na razvoju preduzetništva i stvaranju novih prilika i poslovne klime za ove grane. Moja supruga i ja se uvek trudimo da podržimo mlade ljude koji svojim idejama, energijom i entuzijazmom ulaze u nove poslovne poduhvate. Verujem da je to od velike važnosti za dalji razvoj naše ekonomije i siguran sam da ćemo udruženi kroz ovu inicijativu podsticati još više ciljeve – rekao je Prestolonaslednik Aleksandar II.

Dragana Zmijanac, izvršna direktorka Udruženja SEE ICT, rekla je da je osnivanje ovog saveta važno jer se u njemu povezuju organizacije koje rade kako na preduzetničkom obrazovanju i umrežavanju, tako i na obezbeđivanju finansiranja, povezivanju sa investitorima i mentorima, širenju duha preduzetništva i olakšavanju poslovanja.

Svi učesnici u Savetu su ključni za razvoj startap ekosistema i sjajno je što će od sada aktivnosti biti bolje usklađene, što će doneti još veće rezultate.

Kraljevski Savet za preduzetništvo će obezbediti i zajednički nastup u medijima, prema srpskoj Vladi i industriji u zavisnosti od potreba investitora i mogućnostima za ulaganje.

Tanja Tanacković

Objavio/la članak.

sreda, 12. Jun, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Tijana

sreda, 12. Jun, 2013.

Ah masa problema, ali taj sa PDV-om baš bode oči. Ne bi pogrešio Kraljevski savet da se prvo tog problema maši haha. koliko god to smešno zvučalo :)

novii

sreda, 12. Jun, 2013.

Bilo bi veoma zgodno kad bi se napravili intrvjui sa čelnim ljudima u organizacijama koje su se uključile u ovaj događaj. Što se tiče tehnoloških saveta, toga ima gomila na engleskom jeziku. Poslovnih saveta sa lokalnog tržišta nedostaje. Jedna informacija za koju dosta ljudi nije čulo tiče se kupovine preko Interneta i u slučajevima kad je vrednost manja od 50 eura. Na svakom koraku se spominje da se na to ne plaća carina, međutim ako je kupovina od pravnog lica iz inostranstva postoji obaveza da se na to plati PDV. Sad bila je priča na TV, pa nisam baš najbolje ispratio, ali je to kao ilustracija da nedostaje informacija salokalnog tržišta.