Osnovan Kraljevski Savet za preduzetništvo u Srbiji

Tanja Tanacković - 12. Jun, 2013.

Prošle nedelje osnovan je Kraljevski Savet za preduzetništvo, a organizacija SEE ICT, čiji je Startit projekat, nalazi se među osnivačima ovog saveta koji je pokrenula Srpska Private Equity Asocijacija (SPEA), zajedno sa još nekoliko ključnih organizacija koje se bave podrškom preduzetnicima i povezivanjem startapa sa investitorima.

Na Kraljevskom Dvoru potpisan je i Memorandum o razumevanju među osnivačima Kraljevskog Saveta, a to su:

Savet  je osmišljen kako bi omogućio bolju koordinaciju i saradnju između vodećih organizacija koje se bave razvijanjem preduzetništva i inovacija u Srbiji.

Oslanjajući se na stručnost i znanje svojih osnivača, Savet će funkcionisati pod okriljem Kraljevskog Dvora i pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II.

Veliko mi je zadovoljstvo da podržim ovu inicijativu. Ove organizacije sjajno rade na razvoju preduzetništva i stvaranju novih prilika i poslovne klime za ove grane. Moja supruga i ja se uvek trudimo da podržimo mlade ljude koji svojim idejama, energijom i entuzijazmom ulaze u nove poslovne poduhvate. Verujem da je to od velike važnosti za dalji razvoj naše ekonomije i siguran sam da ćemo udruženi kroz ovu inicijativu podsticati još više ciljeve – rekao je Prestolonaslednik Aleksandar II.

Dragana Zmijanac, izvršna direktorka Udruženja SEE ICT, rekla je da je osnivanje ovog saveta važno jer se u njemu povezuju organizacije koje rade kako na preduzetničkom obrazovanju i umrežavanju, tako i na obezbeđivanju finansiranja, povezivanju sa investitorima i mentorima, širenju duha preduzetništva i olakšavanju poslovanja.

Svi učesnici u Savetu su ključni za razvoj startap ekosistema i sjajno je što će od sada aktivnosti biti bolje usklađene, što će doneti još veće rezultate.

Kraljevski Savet za preduzetništvo će obezbediti i zajednički nastup u medijima, prema srpskoj Vladi i industriji u zavisnosti od potreba investitora i mogućnostima za ulaganje.