Osmi Startit Centar — otvaranje centra u Subotici zakazano za 5. septembar

Uz podršku i zajednički rad sa Infostudom, i u sklopu naše misije razmene znanja i iskustva otvaramo Startit Centar Subotica.

Sanja Vatić - 22. Avgust, 2017.

Listi Startit Centara na kojoj se već nalaze Beograd, Inđija, Novi Sad, Vršac, Majdanpek, Zrenjanin i Valjevo, 5. septembra se pridružuje i Subotica. Kao i njegovi prethodnici, i Startit Centar Subotica će se fokusirati na edukaciju i okupljanje IT zajednice.

Edukativni centar

Novi centar će svima koji se zanimaju za IT pružiti priliku da steknu ili prošire svoja znanja iz ove oblasti i upoznaju ljude sličnih interesovanja. Onima koji imaju više iskustva, Centar će omogućiti da ga podele i pomognu razvoju tehnološke i preduzetničke zajednice. Rezultat toga biće radionice, seminari, predavanja i meetupi.

Startit Centar Subotica će biti otvoren u saradnji sa Infostudom, koji nam je pružio podršku od 10.000 dolara kada smo svojevremeno lansirali našu Kickstarter kampanju za prikupljanje sredstva za otvaranje Startit Centara. Ovaj zajednički rad znači da će kursevi i predavanja namenjeni zainteresovanim pojedincima, freelancerima, timovima i firmama biti organizovani od strane Startita, dok će coworking prostor voditi Infostud.

Infostud Hub

Infostud Hub u okviru koga se nalazi i Startit Centar Subotica nastao je kao korak unapred za Webinarium coworking prostor koji od 2013. godine postoji u ovom gradu. Coworking prostor će raspolagati sa 24 mesta, pet sala za sastanke, kao i drugim pogodnostima za stanare i posetioce.

Povodom otvranja Infostud Huba, Branimir Gajić, jedan od osnivača i direktora Infostud grupe, izjavio je:

branislav-gajicCilj nam je da, pored pomenutog okupljanja zajednice, budemo i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želimo da im pomognemo da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim i povećamo zaposlenost. Takođe, cilj nam je i da ih motivišemo da pokrenu svoje tehnološke firme u Subotici i okolini i da se tako ovde stvori startap ekosistem. Mi ćemo im pružiti logističku i mentorsku podršku. Infostud Hub je otvoreno mesto za sve pojedince, timove, studente, freelencere, i sve druge koji imaju želju i volju da jačaju IT scenu Subotice.

Besplatni kursevi

Za početak rada Startit Centra Subotica već su u planu kursevi pravljenja igara za decu, programiranja za nezaposlene, kao i meetapi čiji detalji će biti saopšteni na otvaranju. Što se tiče budućih najava za događaje, bićete u prilici da ih pratite preko Facebook stranice Startit Centar Subotica.

Prijave

Otvranje Startit Centra Subotica i Infostud Haba je zakazano za utorak, 5. septembar18 časova, na adresi Korzo 1 u Subotici. Događaj je otvorenog tipa, ali vas molimo da nam dolazak potvrdite putem forme.