Novosadski OPhone — lepi glupi telefon za one koji žele da pobegnu od notifikacija

Ophone je 3D štampani telefon samo sa osnovnim funkcijama poruka i poziva. Pažljivo je dizajniran i namenjen svima onima koji žele da se diskonektuju.

Popularizacija pametnih telefona je znatno uticala na naš društveni život. Retko se može videti društvo u kafiću koje međusobno komunicira, a ne skroluje sadržaje aplikacija na svom telefonu, kao što je i sve više ljudi koji na ulicama zveraju i kuckaju na svojim uređajima.

traka

Revoltirani činjenicom da nam moderni telefoni aplikacijama oduzimaju mnogo više vremena nego što je to neophodno, kreatori Ophonea su rešili da stanu na put ovoj vrsti moderne zavisnosti.

Novosadski Alter Ego Arhitects dizajnirali su telefon malo veći od kreditne kartice a jeftin. On je kombinacija modernih tehnologija i osnovnih funkcionalnosti mobilnog telefona. Koristi E-ink displej, koji je štedljiv po pitanju potrošnje energije, zbog čega ima vrlo dugo trajanje baterije.

E-ink tehnologija je pogodna i za oči jer nema plavog pozadinskog osvetljenja, odaje osećaj papira i prirodnija je za gledanje, lako čitljiva i pri jačoj dnevnoj svetlosti.

14

Takođe, osnovna karakteristika telefona je jednostavan interfejs, sačinjen od simbola i brojeva, bez ikakvog teksta sa idejom da bude nezavisan od jezika. Naime, slova se prikazuju tek kada korisnik dođe do faze pisanja poruka.

O phone, zbog svega navedenog, olakšava upotrebu telefona starijim osobama, onima koji nisu naviknuti na nove tehnologije, deci u školama i svima koji žele da budu offline.

Takozvanih “dumb” telefona ima na tržištu, ali Marko Lazić, osnivač O phonea, želi da se istakne i vrati Srbiju na mapu kvalitetnog hardvera. Da bi to uradili i premostili fazu pravljenja prototipa, potrebna im je partnerska kuća koja ima kapital i infrastrukturu da ovakav proizvod iznese na svetlost dana.

Iako na prvi mah deluje da je jedno od glavnih tržišta ono u nerazvijenim zemljama, njima su pametni telefoni većinski jedini računar koji imaju i jedini pristup internetu. Dakle, ostaje nam moderni svet koji je konektovan svugde i stalno.

Treba videti da li je svet spreman da napravi korak nazad i izjavi nezavisnost tehnološkim promenama, koje utiču na oblikovanje našeg društva danas.526

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Julija Ćirić

Unesite termine za pretragu