OKU, nanotehnološki proizvod razvijan u Beogradu, pruža trenutne informacije o vašoj koži

Iz mySkina nam dolazi vest o novom proizvodu namenjenom zdravlju i nezi kože — OKU je zasnovan na istraživanjima iz oblasti dermoskopije, nanotehnologije i spektroskopije, na CES-u je proglašen za jedan od najboljih novih uređaja, a razvija ga tim u Beogradu.

Jedan od uspešnijih domaćih preduzetnika, Sava Marinković nastavlja da kreira proizvode namenjene koži, nakon mySkin uređaja i platforme i TeleSkina za ranu dijagnozu melanoma, novi proizvod ovog tima je OKU, prvi uređaj povezan sa telefonom i posvećen negovanju kože, nešto poput ličnog trenera za brigu o koži.

Kao i prethodna dva proizvoda – ključ je u skeniranju kože, nakon čega OKU odmah daje personalizovane savete kako bi se postigao optimalan izgled i zdravlje kože. Proizovd još nije dostupan za slobodnu prodaju, ali je u fazi prednaručivanja i počinje sa isporukama na proleće.

Šta je OKU

oku-myskin-nanotehnologija

OKU je zasnovan na istraživanjima iz oblasti dermoskopije, nanotehnologije i spektroskopije i skenira kožu koristeći bezbedno multispektorsko svetlo i senzore putem kojih može da vidi deo ispod nje i fokusira se na njenu fiziologiju i analizira je do detalja. Kroz aplikaciju kombinuje ove podatke zajedno sa informacijama o životnom stilu i dostavlja “kožni rezultat” kao i detalje o vlažnosti lica, teksturi, borama, pigmentaciji i sl.

Ideja je da što više koristite OKU, to preciznije rezultate daje, jer time raste količina informacija koje ima. A, ako vas zanima više o tome kako dolaze do ovih informacija, možete videti ovde.

Korisnicima je takođe omogućeno da postavljaju ciljeve, prate progres, dobijaju savete za životni stil i ishranu i uvid u proizvode koji bi dali dobre rezultate, a prva verzija dolazi i sa posebnom “anti-age” aplikacijom, čije i samo ime objašnjava gde je fokus.

Savin suosnivač Rahul Mehendele veruje da je OKU početak jedne nove ere u kozmetičkom svetu:

rahulSvi žele da im koža bude na vrhuncu, što izgledom, što osećajem, glatka i bez mane sa mladalačkim sjajem. OKU je potpuno nova kategorija uređaja o velnesu kože koja može da pomogne da ovaj san postane realnost. Sa OKU, svako sada može da razume kožu bolje i da razvije svoj sopstveni kastomizovani režim brige o koži i pokaže najbolje lice svetu.

Lansiran na CESu – iskustva sa sajma prenosi sa preduzetnicima u Beogradu

oku-myskin-use

mySkin je OKU predstavila na na CES-u u Las Vegasu, najvećem svetskom sajmu konzumerističke elektronike u januaru ove godine, na kome ga je Wired magazin izdvojio kao jedan od najboljih gedžeta predstavljenih na ovom događaju. Ovaj događaj doprineo je vidljivosti proizvoda i doneo pozitivne rezultate u pogledu narudžbina:

SavaPred-narudžbe nakon CESa su izgradile momentum sa dosta, kako internacionalnog, tako i interesovanja iz SAD, na koju smo se trenutno i fokusirali za prve isporuke.

CES je često polazna tačka mnogim hardverskim proizvodima namenjenih široj publici, a mySkin je jedna od retkih domaćih kompanija koja se tamo predstavila.

Informacije i saveti iz prve ruke: Iz tog razloga, Sava Marinković će u sredu, 11. marta sa početkom u 18h u Novoj Iskri podeliti svoja iskustva sa ovog sajma, kako kroz formalno prezentovanje, tako i u neformalnom razgovoru na koktelu nakon događaja.

mySkin je osnovan 2007. godine i pionir je u kreiranju konsultantskih tehnologija za brigu kože. Kreirali su dermografski, transdermalni sistem za snimanje kožeDermograph, koji se širom sveta koristi od strane spa centara, kao i najveću onlajn zajednicu na svetu za deljenje i dobijanje naučnih i objektivnih saveta zasnovanih na profilima kože i konceptu “SkinTwin”, kao i aplikaciju SkinScan za praćenje mladeža koja je dobila i oznaku CE kao medicinska aplikacija, čime je jedna od prvih ove vrste, pa se očekuje i veća komercijalizacija.

Sestra kompanija mySkina je TeleSkin, kompanija koja je kreirala mobilni uređaj za ranu detekciju kancera i drugih kožnih obolenja i koja je prošle godine dobila 250.000€ investicije iz Danske.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Zoja Kukić

Unesite termine za pretragu