U sklopu projekta Startap radionica (sajt je na putu) koji sprovodimo prošle subote smo realizovali radionicu o osnovama razvoja za iOS platformu. (Najavu za dogadjaj možete videti na IT Dogadjajima.)

Dvadesetak momaka i devojaka je odslušalo uvodno predavanje Vladimira Mitrovića, vodje iOS razvoja u Nordeusu, u kom je učesnicima predstavio Objective-C i Xcode radno okruženje.

Šale nije bilo tokom dva sata praktičnog rada tokom koji je učesnicima sintaksa Objective-Ca pružala najveće izazove dok su pokušavali da reše zadatak izrade bazične igre memorije za iPhone.

U ovom delu je od neprecenjive pomoći bio rad mentorskog tima sastavljenog od Vlade, Mirjane Jovičić (Nordeus) i Mladjana Antića (Imperio), kojima se ovom prilikom najlepše zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se i ekipi iz Macole koja nam je velikodušno pozajmila pet iMacova bez kojih bi bilo veoma nezgodno organizovati potrebne mašine.

Posebno zahvaljenje, kao i svaki put, ide Limundu koji je sponzor koji omogućava održavanje startap radionica i čija je posvećenost razvoju lokalne zajednice zaslužuje svačiju pažnju i poštovanje.

Dok se ne obradi i postavi video materijal, možete pogledati Vladinu prezentaciju ispod, a ukoliko pravite nešto interesantno na ovoj platformi i želeli biste da pokažete svetu kontaktirajte nas.