Od 1. jula Google sve nove domene indeksira na osnovu mobilnih verzija

Google je planove za prioritizaciju mobilnog indeksiranja najavio 2016. godine, a naredne je već počeo sa njihovom implementacijom.

Još krajem prošle godine Google je objavio da se više od pola sajtova na ovom pretraživač indeksira na osnovu mobilnih stranica, a sada je najavio da će od 1. jula za sve nove domene uvesti podrazumevano indeksiranje po njihovim mobilnim verzijama, prenosi Techcrunch.

Primetno je da se ovo desilo tek (ili već?) tri godine pošto je mobilno oglašavanje premašilo desktop oglašavanje. Istini za volju, Google je planove za prioritizaciju mobilnog indeksiranja najavio 2016. godine, a naredne je već počeo sa njihovom implementacijom.

Google se u objašnjenju zbog čega uvodi ove promene u indeksiranju nije osvrnuo na ove statistike, već je svoje namere objasnio time da želi da pomogne svojim primarno mobilnim korisnicima da lakše pretražuju internet. Techcrunch skreće pažnju i na to da od 2015. godine većina Google-ovih korisnika pretragu vrši preko telefona, pa je potpuno u skladu sa tim da se mobilne umesto desktop verzija sajta koriste za isporučivanje rezultata.

Negde u isto vreme, Google je počeo da poboljšava rang sajtova koji su optimizovani za mobilne telefone, a naknadno je brzina učitavanja stranice postala jedan od kriterijuma za rangiranje u mobilnim pretragama.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Sanja Vatić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu