O razvoju video igara uz Unity na SGA Tech meetupu ovog petka u Beogradu

Događaj će biti održan u petak, 7. decembra, u 18 časova.

Tanja Marin - 3. Decembar, 2018.

Pred drugi po redu GameJam, Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) u Nordeus Hubu organizuje tech meetup 7. decembra sa početkom u 18 časova. Na ovom meetupu će o tehnologiji vezanoj za razvoj video igara govoriti zaposleni u Unity-ju i Nordeusu.

U fokusu ovog predavanja će biti detalji o tome kako developeri video igara na najbolji način mogu da iskoriste Unity real-time engine, na kojem je napravljen značajan broj video igara.

Tech evanđelista u Unity-ju, Kiro Kontisio će sa poseticima meetupa podeliti svoje iskustvo i pričati na temu novih prefabrikovanih workflowova. Zatim će softver inženjerka Arija Bonček govoriti na temu DOTS-a (Data-Oriented Tech Stack). Pre nego što posetioci dobiju priliku da predavačima postave pitanja na sve aktuelne teme vezane za razvoj video igara, Srđa Štetić-Kozić (Tech Lead) iz Nordeusa će prisutnima objasniti kako se prave video igre sa ECS-om (Entity-Component-System).

Prijava

SGA Tech meetup će biti održan u petak, 7. decembra, u 18 časova u prostorijama Nordeusa (Bulevar Mihajla Pupina 165v). Ulaz na događaj je besplatan, a svi zainteresovani svoje prisustvo treba da potvrde popunjavanjem ove prijave.