O razvoju video igara iz iskustva dva domaća studija i o reklamama u igrama na prvom SGA meetupu u Nišu

Meetup će biti održan 18. decembra u 18 i 30.

Tanja Marin - 10. Decembar, 2018.

Asocijacija industrije video igara Srbije (SGA) nastavlja seriju svojih meetupa prvim okupljanjem zajednice u Nišu. Na meetupu, koji će biti održan 18. decembra u 18 i 30 u Deli prostoru, akcenat će biti na razmeni saveta o planiranju razvoja video igre.

Božo Janković, Business Development Manager u kompaniji Nordeus, će govoriti na temu korišćenja reklama kao održivog biznis modela u video igrama. Kako su reklame postale važan model poslovanja za velike studije, male i indie developere, tako su postale sve veći ili jedini izvor prihoda za mnoge igre. Božo Janković će na ovom predavanju govoriti o tome koje sve vrste reklama postoje i kakav je odnos korisnika prema njima, zatim o najboljim praksama kada je reč o implementaciji najpopularnijeg formata reklama i o korišćenju reklama kao održivog biznis modela za igre.

Osnivač studija Mad Head Games, Uroš Banješević će podeliti svoje iskustvo sa posetiocima i pričaće o putu koji svaki projekat prođe od početka do kraja, kao i putešestvijama svih ljudi koji u njemu učestvuju. On će govoriti o gejmingu, poslu, idealima, problemima i ciljevima.

Na samom kraju događaja Aleksandar Petrović i Ivan Stikić, slikari i zaljubljenici u naučnu fantastiku i fikciju, će pričati o razvoju video igara, ali iz ugla onih koji ne dolaze iz IT sveta. Osnivački dvojac Munzesky Games studija će sa posetiocima podeliti način na koji pristupa razvoju svojih projekata i rešavanju problema.

Prijava

Šesti SGA meetup će biti održan 18. decembra u 18 i 30 u niškom Deli prostoru (Davidova 2). Ulaz na događaj je besplatan, a svi zainteresovani svoje mesto u publici mogu rezervisati ovde.