O privatnosti na internetu i digitalizaciji u nauci i kulturi na devetom DIDS-u

Konferencija će biti održana 6. i 7. marta.

Uroš Nedeljković - 12. Februar, 2018.

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” organizuje DIDS 2018 konferenciju koja će se održati u Metropol Palace-u 6. i 7. marta, pod sloganom “Čuvari internet identiteta”.

Ovogodišnja konferencija biće podeljena u tri tematska bloka na kojima će učestvovati 15 stručnjaka iz zemlje i sveta. Prvi blok je baziran na privatnosti na Internetu sa fokusom na regulativu EU vezanu za zaštitu podataka o ličnosti i kako ona utiče na poslovanje pravnih lica u Srbiji.

Drugi blok se bavi digitalizacijom u kulturi i nauci kroz uspešne projekte iz oblasti, kako kod nas tako i u inostranstvu, a biće reči i o tome šta je sve potrebno kako bi digitalizacija u ovim oblastima dala pune rezultate.

Treći blok će pored rezultata istraživanja o indeksu digitalne vitalnosti malih, mikro i srednjih preduzeća u Srbiji, koje se prošle godine prvi put sprovelo, predstaviti i neke od domaćih kompanija koje su uspešno iskoristile prednosti nacionalnih internet domena kroz svoje poslovanje.

Drugog dana konferencije održaće se Regionalni TLD forum, koji okuplja regionalne predstavnike registara nacionalnih internet domena, na kome će biti reči o temama iz struke.

Prijava

DIDS je i ove godine besplatan za sve posetioce koji su u obavezi da se registruju zbog ograničenog broja mesta. Prijava će biti otvorena krajem februara. Za više informacija o programu i predavačima, posetite zvanični sajt konferencije.