Danas je Nordeus, jedna od najvećih domaćih tech kompanija lansirala novu verziju svoje igre Top Eleven, a ujedno će krajem ove nedelje ugasiti svoju drugu igru, Sportster.

Kako u kompaniji kažu, Top Eleven 2015 je više od običnog ažuriranja:

Danas je najznačajniji apdejt u istoriji Top Elevena. Top Eleven 2015 donosi revolucionarni moderni dizajn, nove funkcionalnosti i obezbeđuje najpitkije iskustvo futbalskog menadžmenta koje postoji.

Top Eleven je nedavno proslavio 100 miliona registrovanih korisnika i očekuju da će nova verzija doprineti da ovaj broj značajno poraste.

Top Eleven 2015 je trenutno dostupan samo na Android i iOS verzijama, ali uskoro će se pojaviti i desktop verzija.

Sportster ugašen

S druge strane, Sportster, njihova druga igra koja je lansirana pre 4 meseca ugasiće se krajem ovog meseca.

Igrači ove igre dobili su obaveštenje da će u istoj moći da uživaju do 30. januara:

Dragi korisnici, žao nam je što moramo da vas obavestimo da gasimo Sportster 30. januara. Nakon ovog datuma nećete više biti u mogućnosti da se prijavite u igru.

Sportster-gasenje-Nordeus

Nordeus je ovu igru kreirao zajedno sa b.winom, jednom od najvećih kompanija na svetu za onlajn klađenje, tačnije sa njihovim studiom za razvoj igara – Win.

Gašenje ove igre dolazi nekoliko nedelja nakon što je b.win najavio da je u aktivnim pregovorima o prodaji Win razvojnog studija, a ujedno je nastavak poteškoća koje kladioničarske kuće imaju u kreiranju gejming vertikala kroz društvene mreže.

Poslednja slična situacija desila se krajem prošle godine irski kladioničarski gigant Paddy Power ugasio svoju igru Paddy Power Social. Ovo je ujedno i druga igra ove kuće koja je ugašena – u avgustu 2013. ugasili su Paddy Power In-Play.

Slična scenarija su se prošle godine desila i sa 888 Holdings koji su ugasili u julu svoju igru Magic888 Casino, zatim i nestanak Gamesysove igre Bingo & Slots Friendzy.

Odgovor za ove neuspehe leži možda i u istraživanju Digsogame izveštaja, koji je utvrdio da postoji značajna razlika između igrača koji igraju sa pravim novcem i oni koji to rade kroz tokene i mreže – ulaze u igre iz potpuno različitih igrača.

Iz Nordeusa, nažalost, do danas nismo uspeli da dobijemo komentar na ovu vest.

Poznato je ta je teško predvideti uspešne igre i nije neobično za studije da imaju svoje neuspele pokušaje. Ono što je svakako važno je nastavljati sa pokušajima i očekivati dobre rezultate.