Novosadska kompanija 3lateral kupljena od strane Epic Gamesa

3Lateral je prethodno sarađivao sa ovom kompanijom koja se svrstava u jedne od najvećih u polju gejminga.

Sanja Vatić
23/01/2019

Novosadska kompanija 3Lateral otkupljena je od strane američke gejming kompanije Epic Games, koja stoji iza jedne od najuspešnijih video igara — Fortnite-a, kao i Unreal Engine-a — platforme za gejming development. Dve kompanije su ranije sarađivale na projektima koje je potpisivao Epic Games.

Kako navodi gamesindustry.biz, cifra za koju je prodat još uvek nije poznata. U istom izvoru navodi se i da će 3Lateral nastaviti da radi sa dosadašnjim partnerima na video igrama, filmskim i televizijskim projektima, a kako saznajemo kompanija će uprkos tome što je akvizirana od strane Epic Gamesa zadržati svoje ime i sa svojih 80-ak zaposlenih nastaviti da bude prisutna u Srbiji. Ovim će zaposleni sa domaćeg terena biti u prilici da sarađuju sa svetskim ekspertima. Takođe, sedište 3Laterala u Novom Sadu postaće grana Unreal Engine-a, odakle će kompanija zapošljavati talentovane pojedince iz regiona.

3Lateral je najpoznatiji kao pionir i inovator u oblasti gejming industrije koji snimanjem 4D podataka kreira realistične digitalne avatare. Primena ove tehnologije očekuje se ne samo u entertainment industriji već i u AI, mobilnoj, automobilskoj industriji. Zbog toga ne čudi što je deo plana da osnivač 3Laterala Vladimir Mastilović preuzme najveći deo odgovornosti za kreiranje što realističnijeg iskustva u proizvodima Epic Gamesa.

Sanja Vatić

Objavio/la članak.

sreda, 23. Januar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije