CaseTrek, dobro poznati domaći startap koji kreira softver koji omogućava advokatskim firmama da se bolje organizuju i unaprede svoj bizniz,  promenio je ime u LegalTrek. Paralelno je lansirao i javnu verziju aplikacije i novu internet prezentaciju, a možda najvažnije i zatvorio još jednu rundu investicije.

Kako nam osnivači, Ivan i Aleksandar kažu, ime menjaju jer se njihov softver ne bavi samo parničkim advokatskim poslovima, što je staro ime sugerisalo.

ivanČesto smo morali da objašnjavamo da softver rešava mnogo šire probleme od samo rada sa sudskim procesima. Odlučili su se da ne idu daleko od originalnog imena, koje je po povrtanim informacijama bilo voema zanimljivo i tako je nastao novi LegalTrek.

GvozdenSvesni smo da Internet prezentacija može bolje, ali mi smo veliki zagovornici MVP pristupa, tako da je smatramo poligonom za testiranje i planiramo da je kontinuirano unapređujemo.

Nova runda investicija

LegalTrek ujedno zatvara seed rundu investicija. Pored postojećih investitora pridružilo im se još nekoliko anđela iz Sofije, Berlina i Amerike, kao i jedan institiucionalni investitor uz sigurnu podršku postojećeg vodećeg investitora Eleven fonda.

Iako visina investicije nije jos uvek javna, razlozi jesu. LegalTrek krenuo u prodaju i već ima nekoliko advokatskih firmi koje plaćaju proizvod, a sada žele se fokusiraju na identifikaciju kanala koji će im omogućiti rast i standardizaciju procesa. Kako nam Aleks kaže, cilj im je da što spremniji uđu u Seriju A:

U principu, želimo da prebrodimo “dolinu smrti” i da pri većoj valuaciji budemo u mogućnosti da postignemo dobre uslove za A rundu. Ovakav tip bridge seed runde je sve više popularan u B2B startapima, jer omogućava fokusiran nastavak rada na proizvodu i nalaženje ključnih faktora za rast.

Njihov tim sada ima 9 zaposlenih, a Aleksandar je sa pozicije CTOa prešao na poziciju Product Managera, kao odgovor na povećanje obima posla i potrebom da se sinhrozuju želje korisnika i rad razvojnog tima.

Ova ekipa je veoma aktivna u zajednici, svoja iskustva dele i pisanjem na Startitu, učešćem na različitim mitapima, ali i u pojedinačnim razgovorima i savetima sa svima koji im se obrate. Pozivamo vas da ih podržite preporukom pravnicima koje poznajete, ali i lajkovanjem njihove nove fb strane koju su morali da ponovo otvore.