Novi RIS3 vodič, diskusija o unapređenju agrifood sektora, na onlajn događaju 29. juna

Kako srpski ekosistem učiniti inovativnijim i održivijim i kako otključati potencijal agrifood sektora pomoću strategija pametne specijalizacije.

Stefan Alidini
22/06/2023

29. juna sa početkom u podne, biće održana onlajn sesija posvećena inovacijama i potencijalu agrifood sektora. Sesija će biti na srpskom jeziku i održaće se putem Zoom platforme.

Na događaju će biti predstavljen RIS3 vodič, koji ima za cilj da pomogne kreatorima javnih politika, igračima u industriji i inovatorima da se usklade sa okvirima poljoprivredne politike EU, a biće reči i o Strategiji pametne specijalizacije Srbije i različitim instrumentima podrške za preduzetnike i inovatore u strateški važnim sektorima, uključujući agrifood.

Pridružite se onlajn sesiji da biste saznali više o tome kako srpski ekosistem možemo da učinimo inovativnijim i održivijim i kako otključati potencijal agrifood sektora pomoću strategija pametne specijalizacije.

Kome je događaj namenjen?

Ovaj događaj je otvoren za stručnjake, naučnike, predstavnike prehrambene industrije, velika i mala preduzeća, startape, civilne organizacije, aktiviste, mlade, studente i sve ostale koje interesuje ova problematika.

Svi koje zanimaju strategije pametne specijalizacije i koji žele da bolje razumeju šta ove strategije znače za naš ekosistem i kako je moguće primeniti ih sa najvećim učinkom, pozvani su da se pridruže prezentaciji i diskusiji.

Agenda

U prvom delu događaja biće akcenat na EIT Food RIS3 vodiču, i o njemu će govoriti dr Dubravka Škunca, članica Saveta za politiku RIS-a koja je učestvovala u kreiranju vodiča.

U drugom delu događaja, razgovaraćemo o RIS3 vodiču i strategijama pametne specijalizacije uopšte sa lokalnim kreatorima politike, preduzetnicima i stručnjacima.

Na drugom delu govoriće Milica Krstić, stručna savetnica za programe i projekte Fonda za inovacionu delatnost, o delovanju Inovacionog fonda i tome kako selektuju kandidate kao i koji programi podrške su trenutno aktivni, kome su namenjeni, i šta se može očekivati u budućnosti.

Pored toga, Lazar Jovanović, osnivač startapa Smart Watering podeliće svoja iskustva o programu podrške Inovacionog fonda, kako je uticao na njihovo poslovanje i kako je izgledao čitav proces sa strane korisnika.

Detaljniji dnevni red i link za pridruživanje biće dostavljen učesnicima pre događaja.

Detalji i prijava

📅29. jun 2023. u 12:00 (podne) CET

📍Online, preko Zoom-a

PRIJAVITE SE OVDE

Događaj će biti na srpskom jeziku.

Kontakt imejl: [email protected]

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

četvrtak, 22. Jun, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije