Novi projekat podrške preduzetništvu porodice Karađorđević — Beli dvor postaje coworking prostor za startape

Startapi na dvoru — postanite deo ekskluzivne porodice kraljevskih startapa, gde ćete dobiti prijatan ambijent, relevantno mentorstvo i kupati se u Titovom bazenu.

Stefan Vujović
01/04/2015

Jedna od nemnogih stavki po kojim je naša startap scena u ravni sa razvijenijim je i to što je srpska kraljevska porodica uključena u popularizovanje i pružanje infrastrukturne podrške svojim mladim tehnološkim preduzetnicima.

Nakon organizovanja dva Startup Weekenda, dva Mini Seedcamp događaja, pokretanja Kraljevskog saveta za preduzetništvo, te desetina drugih značajnih startap događaja u ekskluzivnom ambijentu Kraljevskog dvora na Dedinju, porodica Karađorđević, jedna od retkih institucija u ovoj zemlji koja zapravo podržava razvoj startapa, je odlučila da podigne svoj ulog kada je u pitanju razvoj domaćeg ekosistema.

crno--beli-salon

Počev od 20. aprila, startapi će moći da apliciraju za radni prostor u ekskluzivnom Belom dvoru, gde će imati i pristup redovnim mentorskim sesijama mnogih inostranih stručnjaka, prijatelja kraljevske porodice, ali i bazenu koji će za ovu priliku biti specijalno renoviran iako je u ruiniranom stanju još od vremena kada se u njemu poslednji put brčkao Tito.

Princ Aleksandar Karađorđević je ovom prilikom izjavio da su

aleksandarPreduzetnici najveći potencijal naše zemlje, i da postoji veća volja političkih elita izlazak našeg društva iz krize bi bio sigurniji i brži kroz programe podrške poput naših.

Odlučili smo da jedan deo naše palate pružimo upravo mladim nadama koji će na svoja inovativnošću i kreativnošću i simbolično i realno pogurati našu privredu unapred.

Najbolji startapi će dobiti priliku da od princa dobiju i odlikovanje novog viteškog reda preduzetništva Voždovi inovacije. Svi zainteresovani startapi se mogu prijaviti za ovaj program putem ovog linka.

Ovo je bila prvoaprilska šala, hvala na komplimentu svima koji su ozbiljno shvatili. :-)

Stefan Vujović

Objavio/la članak.

sreda, 1. April, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Mladen

sreda, 1. April, 2015.

Bra'o. :)

Lazar

sreda, 1. April, 2015.

Good one :)