Novi meetup Data Science Club-a u Novom Sadu, 18. marta u Startit Centru

Ovo je treći po redu mitap Data Science Cluba u Novom Sadu, a ovog puta pored standardnog networkinga biće održana dva predavanja.

Stefan Alidini
13/03/2023

Data Science Club organizuje svoj treći meetup u Novom Sadu, 18. marta, u Startit Centru, a ovoga puta biće održana dva predavanja.

O govornicima i temama

Prvo predavanje održaće Mikhail Rozhkov i nosi naslov: „Build Data validation and Model Monitoring pipelines with DVC and Evidently”. Predavanje će se fokusirati na značaj validacije podataka i nadgledanje modela, i demonstrirati kako se u te svrhe mogu koristiti DVC i Evidently. 

Mikhail je ML inženjer i MLOps arhitekta, sa preko 7 godina iskustva u industriji, autor brojnih kurseva o ML automatizaciji, i osnivač ML REPA zajednice (https://mlrepa.org/).

Drugo predavanje nosi naslov „Can’t collect data – generate it”, i održaće ga Roman Steinberg. Predavanje će se baviti problemom nedostatka podataka, i sintetičkim podacima kao mogućim rešenjem, a biće prezentovan i primer projekta za jednu banku gde je bilo neophodno obučiti neuralnu mrežu korišćenjem sintetičkih podataka.

Roman je CTO i suosnivač Vision Systems sa preko 25 godina iskustva u IT industriji, a poslednjih 8 godina bavi se mašinskim učenjem.

Registracija

Predavanja i diskusija počinju u 16 časova i traju sat i po vremena, a nakon toga sledi networking, od 17:30 do 19 sati.

Događaj se održava u subotu, 18. marta, u Startit Centru u Novom Sadu (Miroslava Antića 2), a prijava je omogućena preko sajta meetup.com.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

ponedeljak, 13. Mart, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije