Novi investicioni fond Metavallon dolazi u region sa 35 miliona evra

Početak rada fonda zakazan je za 1. januar 2018. godine.

Uz podršku Evropskog investicionog fonda, grčki akcelerator Metavallon formirao je fond vredan 35 miliona evra koji je okrenut finansiranju projekata iz Centralne i Istočne Evrope. Metavallon u Grčkoj posluje od 2012. godine, a širom Evrope je prisutan kroz saradnju sa FIWARE zajednicom.

Početak rada fonda je zvanično zakazan za sam početak naredne godine — 1. januar, a plan je da u naredne četiri godine investiraju u bar 40 projekata.

Strategija ulaganja je standardna. Cilj je da se podstiču raznovrsni projekti velikog potencijala, a otvorene su i mogućnosti narednih investicija.

Fokus je usmeren na one koji se bave mašinskim učenjem i veštačkom inteligencijom, internetom stvari, robotikom i mikroelektronikom, SaaS/Cloud tehnologijom, big data i data analizom, blockchainom, virtuelnom i proširenom realnošću. Oni koji se pronalaze u ovim kategorijama, slobodni su da stupe u kontakt sa investitorima putem forme.

Na pitanje koliko od ukupne sume planiraju da ulože u region, partner Metavallona, Džordž Karantonis, kaže:

Nema limita u pogledu procenta, ali kompanije koje su osnovane izvan Grčke treba da imaju/otvore neku vrstu ustanove/ogranak u Grčkoj (npr. centar za razvoj softvera) kako bi bili kvalifikovni za investiranje.

Osim što će kroz novi fond svoje prisustvo sa Grčke proširiti na ceo region, grčki akcelerator želi da proširi i svoju mrežu saradnika. Na njihovom radaru su inkubatori, akceleratori, anđeli, konsultanti i startap habovi.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Sanja Vatić

 • Monday, 4. December 2017.

  ove klauzule o osnivanju firme u Grckoj su standardne ali svima koji razmisljaju o tome preporucujem da ako nisu spremni da budu u Grckoj da ne prave takav potez
  razlog je sto cete biti razudjeni na dve strane, ni tamo ni vamo, duple troskove tako da za ove manje investicije ispod milion evra nema previse smisla
  bolje radite na proizvodu i prihodu dok ne budete spremni za vec investicije
  ako ste ipak spremni tamo da radite u vasem manjem timu onda je to ok

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu