Kompanija Apple nedavno je predstavila novi operativni sistem iOS 14.2 beta 2 koji je od danas dostupan programerima, a u okviru kojeg će u narednih nekoliko nedelja javnosti biti dostupni i novi emodžiji.

Apple je još 17. jula, na Svetski dan emodžija, najavio da će predstaviti nekoliko novih emodžija, a sada je poznato da će ih biti ukupno 58 i da će se među njima naći pojedini simboli koje korisnici do danas nisu imali prilike da vide.

Kao i u prethodnim izdanjima, Apple nastavlja da koristi hiperrealistični dizajn koji ga izdvaja od drugih proizvođača, a u novoj beta verziji svog operativnog sistema kompanija je ubacila rodno inkluzivne simbole poput transrodne zastave, kao i njihove varijacije za osobe koje nose smoking ili veo s obzirom da je ranije samo muškarac nosio smoking, a žena veo.

Ostali emodžiji koje je Apple ranije prikazao uključuju rodno neutralnog Deda Mraza, maskirano lice, smajli sa suzom, roditelje koji hrane bebu, pluća, nindžu, kao i mnoge životinje.

Tu je i prilično realno anatomsko srce, ali i čaj sa mehurićima, tradicionalna ruska igračka babuška, harmonika, četkica za zube, kao i mnogi drugi emodžiji koje možete pogledati na slici ispod.

Inače, standarde za kompatibilnost emodžija postavlja neprofitna organizacija Unicode.